Šport > Košarka
7064 ogledov

All-Star igralec se dogovoril za prihod v Dallas, nato je sledil šok!

Andre Drummond in Luka Dončić Profimedia
Dallasove težave z iskanjem novega centra se nadaljujejo.

Potem ko je postalo jasno, da Dallas Mavericks ne nameravajo podaljšati pogodbe s svojim najboljšim centrom Christianom Woodom, ki kljub solidnim številkam nikakor ni ustrezal načrtom glavnega trenerja Jasona Kidda, je glavna naloga vodstva Dallasa v prihajajočem prestopnem roku precej očitna. Nujno podaljšati pogodbo s Kyriejem Irvingom ter pripeljati novega prvega centra ekipe.

Medtem ko saga o Kyriejevem podpisu še vedno traja, v igro pa so se vključili tudi drugi snubci, pa se je po pisanju košarkarskega strokovnjaka Marca Steina vendarle končalo Dallasovo iskanje novega centra. Novi član Mavericks bi namreč moral v prihodnjih dneh, ko se odpre prestopni rok, postati dvakratni udeleženec tekme vseh zvezd Andre Drummond, ki naj bi ekipo okrepil kot prosti igralec.

Glede na to, da se je Dallas povezovalo z zvezdniki, kot so DeAndre Ayton, John Collins, Clint Capela, Jarrett Allen in Myles Turner, prihod Drummonda zagotovo ne bi razveselil Dallasovih navijačev, saj je nekdaj eden najboljših centrov lige že pošteno v zatonu svoje kariere in se po produktivnosti v zadnjih sezonah niti približno ne more meriti s prej omenjenimi centri.

Drummond je sicer minulo sezono nastopal za Chicago Bulls, pred novo sezono pa bi lahko z ekipo iz vetrovnega mesta podaljšal pogodbo še za eno leto v vrednosti dobrih treh milijonov dolarjev, ali pa bi se preizkusil na trgu prostih igralcev. Glede na to, da je za izkušenega 30-letnega centra obstajalo kar nekaj zainteresiranih strani, se je seveda pričakovalo, da se bo Drummond odpovedal možnosti dodatnega leta v Chicagu in začel pregovarjati z drugimi ekipami.

Stein je tako poročal, da so mu viri razkrili, da se pričakuje, da bo Drummond po odprtju prestopnega roka podpisal novo pogodbo z Mavs, nato pa je v zadnjih urah prišlo do velikega preobrata! Drummond se je namreč na zadnji možni dan odločil, da sprejme dodatno leto pogodbe s strani Chicaga.

Stein se je nemudoma oglasil, da celotna stvar še ni končana, da naj bi bil Drummond tako zanimiv Dallasu, da je možna tudi menjava s Chicagom, s katero bi Mavs le prišli do svojega želenega centra. Vsekakor pa je Drummondovo podaljšanje pogodbo močno pokvarilo načrte vodstva Dallasa.

Drummond je sicer dolga leta blestel pri ekipi Detroit Pistons, ko je veljal morda celo za najbolj dominantnega centra v ligi. Leta 2014 je bil član ameriške reprezentance, ki je postala svetovni prvak, dvakrat pa je nastopil na tekmi vseh zvezd. Leta 2016 je celo končal v tretji najboljši peterki lige, štirikrat pa je bil najboljši skakalec lige.

Potem ko je v svoji najboljši sezoni v povprečju dosegal kar 17,8 točk, 15,8 skokov, 2,8 asistenc, 2 ukradeni žogi in 1,7 blokade po tekmi, po svojem odhodu iz Detroita, kjer je preživel kar osem sezon, ni uspel najti več prave forme. V zadnjih treh letih je tako zamenjal kar pet ekip, saj je pred prihodom v Chicago igral še za Cleveland Cavaliers, Los Angeles Lakers, Philadelphio 76ers in Brooklyn Nets. Minulo sezono je zaključil s povprečjem 6 točk, 6,6 skokov, 0,5 asistenc, 0,7 ukradenimi žogami in 0,4 blokadami na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • andrej084 18:50 30.junij 2023.

    Dallas kupuje le odslužene igralce. Beda od ekipe, Luka, čimprej stran....

Sorodne novice