Šport > Košarka
7008 ogledov

Je Kyrie s to potezo dokončno razkril, ali ostaja v Dallasu?

Luka Dončić Kyrie Irving Profimedia
Kyrie Irving je vodstvo NBA ekipe Dallas Mavericks obvestil, da bi si v novi sezoni želel nositi drugo številko na dresu, s čimer je dal jasno vedeti, da bo zelo verjetno ostal v Dallasu.

Potem ko je vodstvo NBA ekipe Dallas Mavericks lani sredi sezone izvedlo odmevno menjavo ter v Teksas pripeljalo enega največjih zvezdnikov lige, Kyrieja Irvinga, je bilo jasno, da bo to poletje glavna naloga kluba zadržati zvezdniški par Irving - Luka Dončić ter okoli njega zgraditi konkurenčno ekipo.

Medtem ko Luko za klub iz Dallasa pogodba veže še vsaj za tri sezone, pa je Irvingu pogodba potekla po koncu sezone in je tako postal prosti igralec. Kontroverzni zvezdnik sicer zaradi svojega obnašanja in vseh težav, ki jih prinese s seboj, nima več toliko snubcev kot nekdaj. A vseeno zaradi igralčeve nepredvidljivosti pri Dallasu nikakor ne morejo biti mirni, da bo z njimi podaljšal pogodbo, čeprav naj bi v preteklosti to že večkrat obljubil.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekaj podobnega je v preteklosti že storil, ko je recimo v polni dvorani TD Garden navijačem Bostona obljubil, da se bo vrnil naslednjo sezono, nato pa je poleti spakiral kovčke in podpisal za Brooklyn Nets.

Toda iz Dallasa prihajajo zadnje informacije, ki vendarle kažejo, da bi znal Irving za spremembo držati svojo obljubo. Kljub temu da je trenutno prosti igralec, ki čaka na novo pogodbo, naj bi že stopil v stik z vodstvom ekipe, katero je zaprosil, če bi lahko v prihodnji sezoni na dresu nosil številko 11.

Irving je sicer svojih prvih šest sezon v ligi preživel v dresu s številko 2, ko pa je zapustil svojo matično ekipo Cleveland Cavaliers, je za Boston Celtics in Brooklyn Nets pred prihodom v Dallas nosil številko 11. Pri Maverickih pa je ta številka že pripadala Timu Hardawayu jr., tako da je Irving po svojem prihodu sredi sezone znova posegel po številki 2.

Zdaj pa je po poročanju ameriških medijev prišlo do dogovora znotraj Dallasove slačilnice, saj naj bi bil Hardaway pripravljen prepustiti svojemu zvezdniškemu soigralcu številko 11, sam pa bo v prihodnji sezoni, če bo še vedno član Mavs, nosil številko 10.

Same igralske menjave številk po navadi ne dvignejo veliko prahu med navijači, a je tokrat drugače, saj si Irvingovo željo po spremembi številke lahko razlagamo kot precejšen dokaz, da je kontroverzni zvezdnik tik pred podaljšanjem zvestobe z Dallasom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.