Šport > Košarka
6022 ogledov

Odhaja pomemben član šampionskega Denverja, sledi ponudba Dallasa

Bruce Brown Profimedia
Dosedanji košarkar Denverja je želja vodilnih mož Dallasa.

Bruce Brown je prispeval velik delež v pohodu ekipe Denver Nuggets k prvemu naslovu lige NBA. V končnici je v povprečju zbral 12.0 točke, 4.0 skoka in 1.9 podaje, v igro pa je vstopal kot šesti mož ter na parket prinašal dodatno energijo. V finalni seriji proti Miamiju je na peti tekmi na primer dosegel 21 točk.

Po osvojitvi šampionskega prstana pa se zdi, da Brown ne bo ostal v Koloradu. Med tednom je namreč zavrnil podaljšanje pogodbe za eno leto, z njo bi sicer v naslednji sezoni zaslužil 6.8 milijonov dolarjev. Denver mu lahko ponudi le še milijon več, po prikazanem pa je jasno, da se bo za Browna zanimalo kar nekj moštev.

Po poročanju priznanega novinarja Marca Steina so med njimi tudi Dallas Mavericks. Ti so pred naborom opravili posel v katerega je bil vključen Davis Bertans, z odhodom nekdanjega košarkarja Olimpije k moštvu Oklahoma City Thunder pa se je v 'salary capu' (plačna masa kluba; op.p.) teksaške zasedbe sprostilo kar 17 milijonov dolarjev, tolikšna je bila namreč letna plača Latvijca. 

Bruce Brown | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.