Šport > Košarka
737 ogledov

Odmevna rošada dveh All-Star igralcev

Bradley Beal Epa
Ekipi Phoenix Suns in Washington Wizards sta opravili rošado dveh All-Star košarkarjev.

Ekipi Phoenix Suns in Washington Wizards sta se dogovorili za veliko zamenjavo v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Vanjo sta vpletena zvezdnika All-Star, Chris Paul in Bradley Beal.

Podrobnosti še niso znane, vendar bo Paul igral za Wizards, Beal pa za Suns s Kevinom Durantom in Devinom Bookerjem, med drugim poroča ameriški ESPN.

chris paul phoenix suns | Avtor: Profimedia Profimedia
Paul je star že 38 let in je imel v zadnjem času več zdravstvenih težav, Beal pa bo kmalu star 30 let in je imel še štiri leta veljavno pogodbo s čarovniki. Beal ima v tej pogodbi klavzulo, ki od njega zahteva, da se strinja s prestopom, kar je njegov agent že potrdil.

Razmeroma novi lastnik sonc Mat Ishbia se z zamenjavo še bolj osredotoča na sedanjost in želi v prihodnji sezoni poseči po prvem naslovu prvaka. Očitno je pripravljen plačati tudi visoke kazni za preseganje pričakovane meje plač.

Po poročanju ESPN bodo morali Suns v prihodnji sezoni samo za Duranta, Bookerja, Beala in Deandreja Aytona plačati 163 milijonov dolarjev plače. Strokovnjaki napovedujejo zgornjo mejo plač za prihodnjo sezono pri okoli 134 milijonih ameriških dolarjev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.