Šport > Košarka
1394 ogledov

Slovo košarkarja, ki se je zapisal v NBA zgodovino

Lou Williams Profimedia
Ameriški košarkar Lou Williams je rekorder po številu doseženih točk s klopi in trikratni najboljši šesti igralec lige NBA.

Ameriški košarkar Lou Williams je po 17-letni karieri v severnoameriški ligi NBA na družbenih omrežjih oznanil konec športne poti. Williams se je v zgodovino lige zapisal kot trikrat najboljši šesti igralec v ligi in košarkar z največ točkami, ki jih je dosegel kot rezervist, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Šestintridesetletni branilec, ki v zadnji sezoni ni igral, je tako zadnji obračun igral v dresu Atlante Hawks leta 2022. V karieri je v povprečju dosegal 13,9 točke, 3,4 podaje in 2,2 skoka na tekmo.

Odigral je sicer 1123 srečanj v dresih Philadelphia 76ers, Toronto Raptors, Los Angeles Lakers, Houston Rockets, Los Angeles Clippers in Hawks, pri tem pa je le 122 tekem začel v začetni peterki.

Preostale je začel kot rezervist in v tej vlogi zbral 13,396 točk, kar je rekord lige.

Williams je bil trikrat najboljši šesti igralec (enkrat pri Raptors, dvakrat pri Clippers), kar je priznanje za igralca, ki ne začne tekme v prvi peterki. S tem je v tem pogledu na vrhu izenačen z Jamalom Crawfordom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.