Šport > Košarka
896 ogledov

Na tako izviren način je Čančarjev trener proslavil naslov prvaka

Michael Malone Epa Michael Malone na paradi prvakov v Denverju.
Trener NBA ekipe Denver Nuggets ima stalen spominek na velik uspeh.

Pretekli teden so Denver Nuggets osvojili svoj premierni naslov prvaka v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, potem ko so v finalni seriji lige NBA premagali Miami Heat s 4:1 v zmagah.

Najbolj zaslužen za uspeh je bil srbski center Nikola Jokić, najkoristnejši igralec finala. S šampionskim prstanom pa se je okitil tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar.

S klopi Denver že sedem let vodi trener Michael Malone. Gre za zelo zgovornega strokovnjaka, ki s svojimi izjavami pogosto dvigne prah. Naslov je proslavil s prav posebnim dejanjem.

51-letni Malone se je po koncu sezone odločil za tetovažo. Na levo ramo si je dal narisati originalno maskoto Denver Nuggets. Gre za lik Maxie the Miner, po slovensko Rudar Maksi. Slednji v desni roki drži lovoriko Larry O'Briena za prvake lige NBA.

Micahel Malone tetovaža | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Denver je do naslova prvaka prišel potem, ko je imel najboljši izkupiček rednega dela med moštvi zahodne konference. 

V končnici so Zlata zrna po vrsti ugnala Minnesota Timberwolves (4:1), Phoenix Suns (4:2), Los Angeles Lakers (4:0) in Miami Heat (4:1).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice