Šport > Košarka
9153 ogledov

"Ko sem to slišal o Nikoli, sem vprašal, če se drogirajo?"

Nikola Jokić Epa
Srbski superzvezdnik Nikola Jokić je z razpletom finala lige NBA tudi uradno postal eden najboljših košarkarjev vseh časov.

Dvakratni MVP lige NBA Nikola Jokić je z vrhunskimi predstavami popeljal Denver Nuggets do prvega naslova prvaka v zgodovini franšize.

Zlata zrna, katerih član je tudi Vlatko Čančar, so v finalni seriji s 4:1 odpravila Miami Heat.

Srbski center, ki ga je v glasovanju za MVP rednega dela ugnal Kamerunec Joel Embiid, je v 20 tekmah z Denverjem (izkupiček 16-4) zbral 600 točk, 269 skokov in 190 podaj.

S tem je postal prvi košarkar v zgodovini, ki je v končnici zasedel prvo mesto v treh najpomembnejših statističnih kategorijah. 

Z odlično igro je navduševal tudi v seriji s floridsko Vročico, kar mu je prineslo naziv najkoristnejšega igralca finala (MVP).

Denver Nuggets Nikola Jokić naslov Video Šport Tako sta v slačilnici slavila Jokić in Čančar Vlatko Čančar Četrti Slovenec Šport Vlatko Čančar je prvak lige NBA

Nič od tega pa ne bi bilo mogoče, če ne bi Jokić, ki ga poleg košarke najbolj navdušujejo konji, pred mnogo leti upošteval nasvet svojega očeta Branislava.

"Začel je pridobivati na višini in spoznal, da bi lahko postal košarkar. Toda takrat je imel samo eno strast in povedal mi je, da si želi postati konjar. Odvrnil sem mu: 'Sin moj, najprej bodi košarkar, potem pa boš lahko odličen konjar'," je za srbske medije povedal košarkarjev oče.

Jokić | Avtor: Epa Epa

Čeprav ni dvomil v potencial svojega najmlajšega sina, si niti v najbolj norih sanjah ni predstavljal, da bo Nikola nekoč postal eden najboljših košarkarjev na svetu.

"Še vedno se dobro spominjam, ko sta mi agent in moj najstarejši sin Strahinja rekla, da bo šel Nikola v NBA. Vprašal sem ju, če se morda drogirata? Kakšna NBA neki?" je razkril Branislav Jokić.

Luka Dončić in Vlatko Čančar Luka reagiral Šport To je storil Luka, ko je Čančar pred njim prišel do šampionskega prstana

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.