Šport > Košarka
17176 ogledov

To je storil Luka, ko je Čančar pred njim prišel do šampionskega prstana

Luka Dončić in Vlatko Čančar
1/5
Profimedia
Čeprav bi si tudi sam želel čimprej priti do šampionskega prstana, je bil Luka Dončić zelo vesel ob uspehu svojih velikih prijateljev.

Potem ko je leta 2018 vstopil v ligo NBA ter nemudoma očaral svet, je Slovenija morda kar nekako pričakovala, potem ko je rasel iz sezone v sezono in se uveljavil kot eden najboljših na svetu, da bo Luka Dončić naslednji Slovenec, ki bo lovil šampionski NBA prstan. Toda Luko so lani v konferenčnem finalu zaustavili kasnejši prvaki Golden State Warriors, letošnjo sezono pa bolje da ne omenjamo.

Da bi se pridružil Radoslavu Nesteroviću (San Antonio Spurs 2005), Benu Udrihu (San Antonio Spurs 2005, 2007)in Saši Vujačiću (Los Angeles Lakers 2009, 2010) kot edinim trem Slovencem z naslovom prvaka lige NBA, je bil sicer blizu tudi Goran Dragić, ki je z Miami Heat leta 2020 nastopil v finalu proti Los Angeles Lakers, a bil na koncu neuspešen. Prav tako je bil neuspešen tudi njegov poizkus v zadnjih dveh sezonah, ko se je sredi leta pridružil Brooklynu in Milwaukeeju, dvema velikima favoritoma za naslov, ki pa sta v končnici povsem pogrnila.

In tako je kar nekoliko potiho oba glavna slovenska aduta prehitel tretji Slovenec v najmočnejši ligi na svetu Vlatko Čančar, ki vse od svojega prihoda v NBA leta 2019 brani barve Denver Nuggets. Slednji so vsa ta leta veljali za ekipo, ki blesti v rednem delu, a vsakič razočara v končnici. Toda letos so zlata zrna, pri katerih je imel v rednem delu pomembno vlogo tudi Čančar, dokazala, da so dozorela in so pod vodstvom najboljšega košarkarja na svetu Nikole Jokića stopila na sam vrh, potem ko so na peti tekmi proti Miamiju zaključila serijo z rezultatom 4:1.

Vsi vemo, kako tekmovalen in lačen zmag je naš Luka, a je vseeno znova dokazal, da se zna veseliti uspeha svojih prijateljev, pa čeprav sta Jokić in Čančar tako prišla do šampionskega prstana pred njim. Luka je namreč v poznih nočnih urah (ali zgodnjih jutranjih) spremljal obračun ter nemudoma po koncu čestital obema prijateljema ter se razveselil njunega uspeha. Prav tako je čestital svojemu nekdanjemu soigralcu pri Mavericks DeAndreju Jordanu, ki je tudi prišel do svojega prvega šampionskega prstana.

Seveda lahko zdaj le upamo, da bo vodstvo Dallasa končno pljunilo v roke ter končno okoli našega največjega zvezdnika sestavilo neko sposobno ekipo, da bosta tudi Jokić in Čančar nekoč lahko čestitala Luki.

Luka Dončić čestital igralcem Denverja | Avtor: Instagram/Luka Dončić Instagram/Luka Dončić

Luka Dončić čestital igralcem Denverja | Avtor: Instagram/Luka Dončić Instagram/Luka Dončić

Luka Dončić čestital igralcem Denverja | Avtor: Instagram/Luka Dončić Instagram/Luka Dončić

Luka Dončić čestital igralcem Denverja | Avtor: Instagram/Luka Dončić Instagram/Luka Dončić

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice