Šport > Košarka
5562 ogledov

Mavericks si želijo legendarnega strokovnjaka, bo združil moči z Luko?

Jeff van Gundy Profimedia
Dallas Mavericks naj bi bili zelo zainteresirani za nekdanjega slovitega NBA trenerja Jeffa van Gundyja, kateremu želijo ponuditi vlogo Kiddovega pomočnika.

Po besedah NBA strokovnjaka Marca Steina naj bi bili Dallas Mavericks v lovu za trenutnim strokovnim komentatorjem televizijske mreže ESPN ter nekdanjim znanim košarkarskim trenerjem Jeffom van Gundyjem, katerega si želijo za vlogo pomočnika glavnemu trenerju Jasonu Kiddu.

"Povedali so mi, da nameravajo Mavericks preveriti, kako je kaj Jeff van Gundy zainteresiran za vrnitev na košarkarske klopi, kjer naj bi po več kot 15-letni karieri v vlogi komentatorja priskočil na pomoč Jasonu Kiddu," je zapisal znani športni novinar.

Nekdanji trener New York Knicks in Houston Roskets sicer že 16 let ni vodil nobene izmed NBA ekip, a se ga tu in tam vseeno omenja v povezavi s prevzemom vodenja katere izmed NBA ekip, a večinoma v vlogi glavnega trenerja.

Van Gundy se je sicer učil od legendarnega Pata Rileya v vlogi njegovega pomočnika pri New York Knicks, preden je sam prevzel vodenje te ekipe, ko so kratkohlačniki odpustili Rileyevega naslednika Dona Nelsona. Van Gundy je nato leta 1999 popeljal New York do velikega finala, kjer pa je na koncu izgubil proti San Antonio Spurs.

Jeff van Gundy | Avtor: Profimedia Profimedia

Ekipo Knicks je vodil med leti 1996 in 2001, medtem ko je med leti 2003 in 2007 sedel na klopi Houston Rockets. Vse od takrat opravlja vlogo strokovnega komentatorja pri televizijski mreži ESPN. V ligi NBA je zbral 430 zmag in 318 porazov.

Čeprav že 16 let ni vodil nobene izmed NBA ekip, je vmes vseeno opravljal nekaj časa vlogo trenerja, ko je vodil reprezentanco ZDA na FIBA AmeriCup turnirju leta 2017 ter v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2019. Na olimpijskih igrah leta 2020 je imel vlogo pomočnika trenerja.

Van Gundy, ki je svoj čas veljal za zelo spoštovanega strokovnjaka, bi zagotovo prinesel mnogo izkušenj sicer precej neizkušenemu vodstvu ekipe Dallas Mavericks. In čeprav že vrsto let ni vodil nobene izmed ekip, Van Gundy kot strokovni komentator ni izgubil stika z ligo NBA.

Prav tako ima preverjeni strokovnjak več izkušenj s končnico, kot vsi ostali Kiddovi pomočniki skupaj. Poleg tega da je popeljal New York v finale, je služil v vlogi pomočnika trenerja pri Knicks, ko so izgunili v finalu proti Rockets. Prav tako se je še dvakrat kot glavni trener in pomočnik uvrstil v konferenčno finale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice