Šport > Košarka
7175 ogledov

Nepričakovani junak ohladil Vročico, Čančar zmago od prstana

Denver Nuggets Epa
Košarkarji Denver Nuggets so le še zmago oddaljeni od prvega naslova prvaka severnoameriške lige NBA.

Na četrti tekmi finala lige NBA so Denver Nuggets v gosteh premagali Miami Heat s 108:95. Serija, v kateri so Zlata zrna povedla s 3:1, se zdaj seli v Denver, kjer bo peta in morebiti že zadnja tekma na sporedu v noči s ponedeljka na torek.

Prva zvezdnika Nuggets, Nikola Jokić in Jamal Murray tokrat nista tako izstopala kot na prejšnji tekmi (skupaj 66 točk), a sta imela izdatno pomoč ostalih košarkarjev. Blestel je predvsem Aaron Gordon, ki je zadel 11 od 15 metov iz igre in se ustavil pri 27 točkah. Ob tem je zbral še sedem skokov in šest podaj. Jokić je tokrat ostal brez trojnega dvojčka. Ob težavah z osebnimi napakami je kljub vsemu dosegel 23 točk, 12 skokov ter po trikrat ukradel žogo in blokiral tekmece.

Murray pa je postal prvi košarkar, ki je na svojih prvih štirih tekmah finala zbral po najmanj deset podaj. Tokrat se je ustavil pri 12, ob tem pa dosegel še 15 točk (5:17 iz igre), prav tako ni izgubil niti ene žoge. Bruce Brown je s klopi dosegel 21 točk. Vlatko Čančar, ki bi lahko postal četrti Slovenec s šampionskim prstanom, ni stopil na parket dvorane v Miamiju.

Pri domačih je Jimmy Butler dosegel 25 točk ob sedmih skokih in sedmih podajah. Bam Adebayo se je ustavil pri 20 točkah (11 skokov), a je izgubil kar sedem žog. Še štirje drugi košarkarji so ponoči presegli mejo desetih točk. Kyle Lowry jih je dosegel 13, po 12 Kevin Love in Duncan Robinson, 11 pa jih je dodal Caleb Martin.

V izenačenem dvoboju so bili ves čas korak spredaj gostujoči košarkarji. Ti so prvi polčas dobili s 55:51, nato pa v tretji četrtini, tako kot na tretji tekmi, pobegnili domačim. Prednost so hitro povišali na 13 točk, a se je z delnim izidom 7:0 vročica znova približala na -6.

Miami je v zadnjo tretjino krenil odločno in se s 13 točk zaostanka približal na vsega -5, nato pa je do izraza prišla čvrsta obramba gostov, ki je še tretjič tekmeca zadržala pod 100 doseženimi točkami.

"Razumeti morajo, da posla še nismo opravili. Povedal sem jim, naj ne proslavljajo. Opravili smo le pomembno delo na poti do končnega cilja. Pohvalil sem jih za zmago, a zdaj bomo morali izključiti telefone, ugasniti televizijo in se izklopiti od vsega pompa. Dobiti moramo še eno tekmo, da bi postali prvaki," je po tekmi na novinarski konferenci dejal trener Denverja Michael Malone.

"Verjamemo drug v drugega. Počeli smo prave in težke stvari skozi sezono ter v končnici. Zdaj je najtežje, a predali se ne bomo. Borili se bomo do zadnjega, skušali napredovati, začeli pa bomo s tem že na naslednjem treningu. Zdaj moramo zmagati, druge poti ni. Pred sabo imamo veliko dela," je po drugem zaporednem porazu na domačem parketu dejal Butler.

NBA, finale (4. tekma):

Miami Heat - Denver Nuggets 95:108 (21:20, 30:35, 22:31, 22:22)  /1:3/
Butler 25 (7 sk, 7 as), Adebayo 20 (11 sk); Gordon 27 (7 sk, 6 as), Jokić 23 (12 sk), Brown 21.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice