Šport > Košarka
18760 ogledov

LeBron se je odzval na možnost igranja z Dončićem

LeBron James Luka Dončić Profimedia
LeBron James se je po neuradnih informacijah odzval na povabilo Kyrieja Irvinga.

Košarkarski superzvezdnik LeBron James se po navedbah dobro obveščenega vira poigrava z idejo, da bi v prihodnji sezoni v Dallasu združil moči s Kyriejem Irvingom in Lukom Dončićem.

Poročali smo, da je Irving, LeBronov nekdanji soigralec v Clevelandu, katerega sta leta 2016 popeljala do prvega in še vedno edinega naslova NBA prvaka, navezal stik s košarkarjem LA Lakers in ga vprašal, ali bi bil pripravljen priti v Dallas.

LeBron James Bomba! Šport Bo LeBron novi soigralec Dončića? Irving se trudi za to

Novico je v javnost najprej lansiral novinar The Athletica Shams Caramia, o možnosti bombastičnega prestopa pa se je razpisal tudi novinar Bleacher Reporta Chris Haynes: "Nov preobrat glede ponovne združitve LeBrona Jamesa in Kyrieja Irvinga. Kot so Bleacher Reportu zaupali viri, si Irving prizadeva, da bi Dallas poleti raziskal možnosti prestopa LeBrona Jamesa in poskusil ustvariti veliko trojko Irving-James-Dončić."

Zdaj se je na to temo oglasil še košarkarski poznavalec in analitik Brandon "Scoop B" Robinson, ki naj bi imel tesne povezave z Irvingovim ožjim krogom. Kot trdi, je LeBron na poizvedbo nekdanjega soigralca odgovoril z: "Bom premislil o tem." 

Če gre verjeti zapisom, "kralj James" ne izključuje možnosti prihoda v Dallas, čeprav se navijači bojijo, da gre pri tem zgolj za vljudnostni odgovor in da LeBron preprosto ni imel srca zavrniti starega prijatelja. 

Prestop Jamesa v Dallas sicer ostaja težko izvedljiv. Zatakne se že pri denarju, saj Dallas nima dovolj razpoložljivih sredstev, neugodna pa je tudi kadrovska situacija teksaške ekipe, ki je kar nekaj kvalitetnih košarkarjev vključila v menjavo za Irvinga.

Dallas z izjemo Luke Dončića tako nima igralca, ki bi bil Lakersom zanimiv kot potencialna zamenjava za Jamesa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • albert 16:35 08.junij 2023.

    Vse stvari so izvedljive, če je želja in tudi, če ni veliko denarja. JAMES LAHKO ODKUPI SVOJO POGODBO IN JE PROST IGRALEC. V želji za prstanom potem podpiše za manjšo vsoto nekaj denarja bo izgubil tudi Irving. To se je ...prikaži več že dogajalo ker je nekaterim več do prstana kot do denarja. James je menda že milijarder 10-20 milijonov manj denarja se mu ne pozna.

  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 15:34 08.junij 2023.

    Vse lepo in prav! Ampak ali res mislite, da bodo Lakersi kar tako izpustili Jamesa!? Saj niso neumni! Njihov odgovor je bil jasen! Jamesa za Luko! James v Dallas, Luka pa v L.A.! Tak je bil odgovor Lakersov!

Sorodne novice