Šport > Košarka
13321 ogledov

Dragić je izrazil svoje mnenje, na potezi vročica

Goran Dragić Profimedia
Legendarni slovenski košarkar si želi kariero končati v mestu, ki ga smatra za svoj dom.

Nekdanji kapetan zlate slovenske izbrane vrste Goran Dragić je priznal, da bi se pred slovesom od NBA košarke rad vrnil k Miami Heat, kjer je preživel najbolj plodnih sedem let svoje uspešne kariere.

Sedemintridesetletni branilec, ki se je v sezoni 2019/2020 z vročico prebil vse do finala, kjer so bili boljši košarkarji LA Lakers, še vedno čuti globoko pripadnost floridski ekipi ter močno povezanost z vodstvom in skupnostjo, v kateri prebiva z družino.

goran dragić Ni zamer Šport Tako čustveno se je Dragić poslovil od Miamija

"Kako naj to povem... živim tukaj. Moji otroci so tukaj. Če bi iskal kraj, kjer bi si želel zaključiti kariero, je Miami logična izbira. Sploh mi ni treba razmišljati. To je moj dom. Tukaj sem preživel izjemnih sedem let. Rad imam vse igralce, vodstveni kader, trenerja O-ja (Octavio De La Grana, op. a.), trenerja Spoja (Erik Spoelstra, op. a.), trenerja Quinnyja (Chris Quinn, op. a.). To so ljudje, ki so mi dali vse. Miami je mesto, kjer se vidim v prihodnosti. Tako da prav gotovo, zakaj pa ne?" je v pogovoru z Brendanom Tobinom povedal Slovenec.

 | Avtor: Instagram Instagram

Dragić se je po odhodu iz Miamija kratek čas mudil v Torontu, kjer navijačem ni ostal v najlepšem spominu, in Brooklynu, nato je dobil priložnost v Chicagu, marca pa je postal član Milwaukee Bucks.

Giannis "O moj bog" Šport Tole je bila kaplja čez rob, Dragićevemu soigralcu prekipelo

Ekipa Giannisa Antetokounmpa je bila kot prvopostavljena na vzhodu eden izmed glavnih kandidatov za naslov NBA prvaka, a jo je že v uvodnem krogu končnice presenetljivo izločil prav Miami s 4:1 v zmagah.

Dragić | Avtor: Instagram Instagram

Dragić, nekdanji All-Star, je v sezoni 2022/2023 odigral 51 tekem za Chicago in v povprečju beležil 6,4 točke, 1,4 skoka in 2,7 podaje na tekmo. Za Bucks je v sedmih tekmah rednega dela v povprečju prispeval 5,6 točke, 1,7 skoka in 1,7 podaje.

V karieri je odigral 946 tekem rednega dela in 62 tekem končnice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 13:15 03.junij 2023.

    Tega Dragića spoštujem vse manj! J..... ti Jugoslavijo! Na vsak način hoče nekaj doseči v NBA! Sam ne ve kaj bi rad! Rad bi postal prvak NBA in zato prav na silo kot Harden želi pristati v klubu, ki je ...prikaži več v tistem trenutku kandidat za naslov! Pa še tiste tri prste naj ne kaže na tekmah naše reprezentance, da je s tem okužil še Luko! Kot včasih Nesterović, ko je na tekmi Olimpije okoli skakal z juho zastavo! Z zastavo agresorja! Bolje bi bilo, da bi kazal nacistično zastavo! SRAMOTA!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:25 03.junij 2023.

    Rad bi Jugoslavijo nazaj... Marš ...

  • norigolobizem 10:45 03.junij 2023.

    jebo te jugoslavija ..e moj dragiču

Sorodne novice