Šport > Košarka
1319 ogledov

Dončićevega šefa označili za policista pod krinko

Mark Cuban Luka Dončić Profimedia
Ameriški milijarder Mark Cuban je med sedmo tekmo finala vzhodne konference lige NBA poskrbel za precej razburjenja na družbenih omrežjih. Z na videz nedolžnim vprašanjem je lastnik franšize Dallas Mavericks razburil ameriško športno javnost. Označili so ga celo za policista pod krinko.

"Imam malce bolj osebno vprašanje za vse tiste, ki gledate tekmo med Celtics in Heat prav zdaj. Kdo gleda tekmo na piratski povezavi? Zanima me, kako zelo razširjen je tovrstni ogled tekem," se je glasilo vprašanje, za katerim je kmalu sledila tudi anketa. V tej je sodelovalo skoraj 55.000 uporabnikov Twitterja, kar 44,7 odstotka jih je priznalo, da si tekmo ogleduje prek piratske povezave. A čeprav si veliko število ljudi v ZDA in po svetu tekme ogleduje na ilegalen način, pa se to vodstvu lige NBA ne pozna. Gledanost letošnje končnice je na ESPN-ovih programih namreč najvišja v zadnjih 11 letih. Bloomberg pa ugotavlja, da se bo prihodek iz naslova naslednjih NBA-televizijskih pravic – trenutne pravice so prodane do leta 2025 – skorajda podvojil (iz 2,7 milijarde dolarjev/2,53 milijarde evrov na 5 milijard dolarjev/4,68 milijarde evrov). 

Po objavi lastnika moštva Dallas Maverick, član katerega je tudi izjemni slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić, so se hitro oglasili številni tviteraši, ki so Cubanovo objavo vzeli z veliko mero skepticizma in ga celo označili za policista. "Dober poskus. Narc Cuban (narc v slengu označuje policista, ki preučuje narkokartele, pa tudi človeka, ki izdaja informacije policistom)," je bil le en zapisov. Eden od uporabnikov je prilepil tudi fotografijo policista pod krinko, ki pod srajco nosi mikrofon. Sledili so še številni zabavni tviti, nekaj smo jih zbrali spodaj. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.