Šport > Košarka
7672 ogledov

Tako osovražen je Dragić v Torontu

Goran Dragić Profimedia
Zlati slovenski kapetan je bil ob vrnitvi v Toronto deležen sovražnega sprejema.

Navijači kanadske franšize Toronto Raptors so ob gostovanju Brooklyn Nets v dvorani Scotiabank Arena izkoristili priložnost za maščevanje Goranu Dragiću, potem ko je po dalj časa trajajoči prestopni sagi zapustil njihovo ekipo in se pridružil mrežicam iz New Yorka.

Dončić LeBron NBA Šport Dončić še poglobil agonijo LeBrona Jamesa

Navijači Toronta so nekdanjega kapetana zlate slovenske reprezetance že ob vstopu v igro pozdravili z glasnimi žvižgi in klici neodobravanja, s tem početjem pa so nadaljevali vsakič, ko se je Dragić dotaknil žoge. Ob dveh zaporednih zgrešenih metih slovenskega branilca se je po tribunah razleglo huronsko vpitje in navdušenje.

Dragić nad odzivom navijačev sploh ni bil presenečen, zlorabo s tribun pa je sprejel povsem ravnodušno, kar se za izkušenega profesionalca tudi spodobi. Na parketu je prebil 15 minut in v tem času zbral deset točk ob 50-odstotnem metu iz igre (4/8), dva skoka in dve podaji, zadel pa je le dva od petih prostih metov (40%).

Tekmo je v korist Toronta (109:108) odločil Gary Trent Jr., ki je v zadnje pol minute izvajal kar šest prostih metov in bil šestkrat natančen.

Goran Dragić Strupene puščice Šport Pritajen napad na Dragića iz Toronta

Dragićeva kratkotrajna epizoda v Torontu je bila že od samega začetka obsojena na propad, saj 35-letni branilec ni bil naklonjen selitvi v Kanado. To je priznal tudi v kontroverznem pogovoru za 24ur, v katerem je malce nespretno izjavil, da ima v ligi NBA "večje ambicije", s tem pa močno razburil navijaško skupnost v Torontu.

Njegovo usodo je pomagal zapečatiti trener Nick Nurse, ki mu ni namenil dovolj priložnosti, da bi se odkupil pa parketu. Dokončno je sodu dno izbil Dragićev obisk tekme med Miami Heat in Los Angeles Clippers, kar so navijači Toronta razumeli kot izdajo njihovega moštva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.