Šport > Košarka
74805 ogledov

Dončić ima dovolj: "Ne pogovarjam se z nikomer več"

Luka Dončić Profimedia
Slovenskega košarkarja so sodniki, kot kaže, vzeli na piko.

Luka Dončić je bil na srečanju z Golden State Warriors, ki so ga košarkarji Dallasa dobili po preobratu, potem ko so v nekem trenutku že zaostajali za 21 točk, spet žrtev zelo strogega sodniškega kriterija. 

Luka Dončić Vse najboljše! Šport Neverjeten preobrat Dallasa v režiji Luke in Spencerja

Tokrat je bil zaradi ugovarjanja po nedosojeni osebno napako pri metu za tri točke kaznovan že s 13. tehnično napako v sezoni, s čimer se je na vrhu seznama serijskih kršiteljev "primernega" vedenja izenačil s Carmelom Anthonyjem (13). 

Če bo slovenski organizator igre na preostalih 21 tekmah rednega dela sezone prejel še tri tehnične napake, bo moral počivati eno tekmo.

Dončić na parketu slovi kot nergač, vendar bi ga težko uvrstili med najbolj prepirljive ali agresivne igralce v ligi. Vseeno mu delivci pravice ne prizanašajo. Zdi se, da je 23-letnik dandanes kaznovan že na vsakem koraku, sodniki pa mu tehnične napake izrekajo že na podlagi nedolžnih pripomb. 

Še bolj sporne so morda nekatere nedosojene osebne napake, o katerih je Dončić spregovoril že po petkovem porazu z Utah Jazz, pri tem pa se je premišljeno izognil poimenskemu imenovanju.

Luka Dončić Rudy Gobert Kdo ima prav? Šport O tem, kar je Gobert storil Dončiću, govori celotna NBA Rudy Gobert Vrača žogico Šport Gobert pojasnil, zakaj je Dončić lahko samo tiho

Po zmagi nad Bojevniki je slovenski košarkar, ki danes praznuje svoj 23. rojstni dan, razkril, kako malo je potrebno, da ga sodniki kaznujejo s tehnično napako. "Rekel sem samo, da si bom zvil gleženj. To je bilo vse. Ne vem več," je bil zbegan slovenski as. "Odločil sem se, da se ne pogovarjam z nikomer več," je napovedal.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka Dončić Drugi incident Šport Dončić se je odločil, tako bo odslej ravnal s provokatorji

Komentarjev 3
  • munja 12:36 28.februar 2022.

    Vedno več je pristranskih in nepravičnih sodnikov, tudi v drugih športih po vsem svetu. Žalostno!

  • jakec1575 11:36 28.februar 2022.

    res je. črnski ameriski zvezdniki si lahko privoscijo izpade pa ništa. Se strinjam, da ga imajo na piki.