Šport > Košarka
37687 ogledov

O tem, kar je Gobert storil Dončiću, govori celotna NBA

Luka Dončić Rudy Gobert Profimedia
So bili Dallas Mavericks oškodovani?

Košarkarji Dallas Mavericks so na gostovanju v Salt Lake Cityju še drugič v letošnji sezoni izgubili proti Utah Jazz (114:109). Luka Dončić je v 35 minutah zbral 23 točk (8/24 iz igre, 3/9 za tri točke, 4/4 prosti meti), sedem skokov in 11 podaj, v samem zaključku razburljivega dvoboja pa se je znašel v nemilosti trikratnega najboljšega obrambnega košarkarja lige Rudyja Goberta.

Luka Dončić NBA Šport Izjemno pomembna tekma je bila odločena v zadnji minuti

Francoski reprezentant je v odločilnih mintah srečanja uspel upočasniti slovenskega košarkarja in s tem pomembno pripomogel h končnemu razpletu tekme. Dončić je kljub učinkoviti obrambi dosegel nekaj košev iz manj izdelanih položajev, vendar je v neposrednem spopadu s kar 216 centimetrov visokim Gobertom večkrat potegnil krajši konec. Pri tem naj bi košarkarju Utaha v veliki meri pomagali tudi sodniki.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Všeč mi je dvoboj z njim. Mislim, da je bil nad mano vsaj dvakrat storjena osebna napaka, vendar sodnik ni piskal. Vedel sem, da tega ne bo storil, ker me ne mara. Vseeno menim, da je bil prekršek," se je nad sodniškim kriterijem pritožil 22-letnik. Ko so ga novinarji povprašali, o katerem sodniku je govora, pa se je zvezdnik Dallasa raje ugriznil v jezik. "Ni pomembno. Nočem biti kaznovan."

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Dončić se je v medsebojnem dvoboju s precej višjim košarkarjem Utaha večkrat spustil v preigravanje, a je Gobert uspešno ohranil ravnotežje in zaprl prostor pod obročem. Nekaj več uspeha je imel Slovenec bližje robu rakete oziroma izza črte za tri točke. Vseeno je bil trener Jason Kidd zadovoljen s strategijo slovenskega asa. "Menjali so v obrambi in upali, da bo Gobert ostal pred njim in ga prisilil v težak met. Mislim, da je Luka ravnal pravilno. Šel je prodor in prišel do obroča. Ali je bila pri tem storjena osebna napaka? Sodniki se niso oglasili," je komentiral strateg teksaške ekipe.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

Dvoboj Dončića in Goberta je bil po tekmi glavna tema tako v ameriškem medijskem prostoru kot na družbenih omrežjih. Nekateri so prepričani, da je slovenski as klonil spričo Francozovih obrambnih kvalitet, spet drugi menijo, da so pri tem (pre)veliko vlogo odigrali sodniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.