Šport > Košarka
3356 ogledov

Gogi pojasnil odločitev za Nets, spregovoril tudi o Torontu

Goran Dragić Reševalni pas/Twitter
Goran Dragić je odgovarjal na prva vprašanja kot član Brooklyn Nets.

Kapetan zlate slovenske reprezentance iz leta 2017 je novi član franšize Brooklyn Nets, zanjo je od Slovencev v preteklosti uspešno igral tudi Boštjan Nachbar, ko so Mrežice še prebivale v New Jerseyju.

Goran Dragić je v pogovoru s Kristianom Winfieldom, ki v ligi NBA 'pokriva' Nets, povedal, da se je zanj zanimalo šest ekip. Tehtnico so na stran Brooklyna nagnile možnosti za lovoriko in trener Steve Nash. Slednji je bil Gogijev mentor pri Phoenix Suns, ko je Ljubljančan prišel v ligo NBA. 

"To je dobrodošla težava," je o tem, da so se zanj zanimali številni klubi, dejal Dragić in dodal: "Dobro je, če lahko izbiraš med toliko klubi, a na koncu je odločitev vseeno težka." Slišala sta se tudi s prvim zvezdnikom moštva Kevinom Durantom, sporočilo mu je poslal Ben Simmons, pogovarjal se je še z Andrejem Drummondom.

Zdaj 35-letni veteran je prosti igralec sicer  postal po dogovoru s San Antoniom o odkupu njegove pogodbe. Moštvo iz Teksasa je Ljubljančana pridobilo v menjavi s Torontom, a ob All-Star igralcu Dejounteju Murrayju in Tomašu Satoranskyju zanj pravega prostora pri Spurs ni bilo.

Za Raptors pravi, da si ga niso želeli v svojih vrstah. Pri Torontu so se po Dragićevih besedah odločili za mlajšo ekipo, zanj pa pravega mesta niso našli. Izpostavil je še, da se bodo Nets in Raptors v naslednjih tednih pomerili kar dvakrat, motivacije Slovencu očitno na teh dvobojih ne bo primanjkovalo.

Poleg Dragića so v zadnjih dneh prestopnega roka v Brooklyn v menjavi za na trenutke 'spornega' Jamesa Hardna prispeli še izjemni strelec Seth Curry, zanesljivi center Drummond in trenutno še neaktivni Simmons, ki še ne trenira igre 5 na 5 s preostalo ekipo. Avstralec je bil v preteklosti že All-Star igralec, a po hudih kritikah na njegov račun v zadnji končnici, ko je razočaral predvsem v ključnih trenutkih, ni več želel zaigrati za Philadelphio 76-ers. Po mesecih odsotnosti s tekem pri Nets zdaj upajo, da se bo uspešno vrnil.

Ker se v New Yorku obeta odprava nekaterih protikoronskih pravil, bi lahko kmalu na vseh tekmah zaigral Kyrie Irving, ob imenih kot so Durant, pred poškodbo resen kandidat za najkoristnejšega igralca lige, LaMarcus Aldridge, Patty Mills, Curry, Drummond, Joe Harris in Blake Griffin, pa bo vse manj od boja za lovoriko kar razočaranje.

O moči Nets na papirju govorijo izbori omenjenih igralcev na naborih: Irving je bil prvi pick Clevelanda 2011, Griffin LA Clippers 2009, Simmons 76-ers 2016, Durant drugi Seatlla/Oklahome Cityja 2007 in Aldridge Chicaga 2006. "Brez izgovorov!" o lovu na svoj prvi šampionski prstan razmišlja Dragić.

Ta je z Miamijem že prišel do finala, vendar nato zaradi poškodbe izpustil večino dvobojev z LA Lakers. Ti so leta  2020 zmagali s 4:2.

Dragić naj bi sicer izpustil še nekaj naslednjih tekem, čas bo izkoristil za dvig forme. Nets, ki med sezono nikakor niso uspeli sestaviti svoje najmočnejše zasedbe, so do All-Star tekme sicer zabeležili razmerje 31-28 v zmagah in porazih. Trenutno so šele osmi v vzhodni konferenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice