Šport > Košarka
10517 ogledov

Pred leti mu je Dragić med tekmo primazal klofuto, zdaj bosta soigralca! (video)

Goran Dragić Profimedia
Ob podpisu pogodbe Gorana Dragića z Brooklyn Nets je znova postal aktualen tudi incident iz leta 2018.

Ugibanj je konec. Goran Dragić se ne bo pridružil Luki Dončiću pri Dallasu, prav tako bosta brez novega organizatorja igre ostala Giannis in LeBron pri Milwaukeeju in Lakers, nove pomoči pa v lovu na naslov ne bo dobil niti Stephen Curry pri Golden State Warriors.

Dragić se je namreč odločil, da združi moči s svojim prijateljem ter mentorjem Stevom Nashom ter postane novi igralec ekipe Brooklyn Nets.

Goran Dragić Med zvezdniki Šport Goran Dragić podpisal za novo ekipo, boril se bo za naslov!

A če ga na svojega novega glavnega trenerja vežejo lepi spomini, saj mu je bil Nash kot neke vrste starejši brat in mentor, ko je Gogi vstopil v ligo NBA in igral za Phoenix Suns, pa ga v Brooklynu čaka še ena oseba, na katero pa Dragića ne vežejo najlepši spomini.

Dragić nikoli ni veljal za incidentom sklonega igralca in resnično bi jih lahko prešteli na prste ene roke, a vseeno se mu je uspelo zaplesti prav z enim največjih zvezdnikov svoje nove ekipe, Benom Simmonsom.

Do incidenta je prišlo leta 2018 na peti tekmi prvega kroga končnice med ekipama Miami Heat in Philadelphia 76ers, ko je Dragić sprva storil prekršek na Avstralcem, po sodniškem pisku pa mu je primazal še klofuto.

Nekateri so ga sicer zagovarjali, da ni šlo za nameren udarec, da se Goran ob nasprotnikovem preigravanju preprosto ni mogel več zaustaviti, toda njegova poteza je vseeno zakuhala precejšen kaos, s Slovencem je želel obračunati celo orjak Joel Embiid, Dragić pa je za svojo potezo prejel tehnično napako.

Vsemu skupaj ni pripomoglo niti dejstvo, da so 76ers vodili v seriji s 3:1 in morebiten poraz za Vročico bi pomenil slovo, tako da so bili igralci še posebej na trnih.

Zanimivo pa je, da je izmed vseh košarkarjev še najmanj vročekrvno reagiral prav Simmons, ki se za razliko od svojih soigralcev našemu košarkarju ni želel maščevati, temveč se je zadovoljil s sodniško odločitvijo.

Glede na to, kako je Avstralec reagiral, je zelo verjetno, da je omenjeni incident med obema košarkarjema že davno pozabljen, a vseeno je zanimivo, da bo Goran združil moči ravno s košarkarjem, s katerim je (z izjemo Saše Vujačića) imel največji incident kariere. Obenem pa je seveda "eksplodiral" tudi Twitter, ki je nemudoma opozoril na neprijetno zgodovino med obema igralcema.

Bo pa tako Dragić po Boštjanu Nachbarju in prej omenjenem Vujačiću postal še tretji Slovenec, ki bo oblekel dres ekipe Nets, le da sta preostala slovenska košarkarja igrala za ekipo, ko je ta še domovala v New Jerseyu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.