Šport > Košarka
25724 ogledov

Luka podal svojo sodbo o možnem prihodu Gorana Dragića

Luka Dončić Goran Dragić Reševalni pas/Twitter

Vse od trenutka, ko so Miami Heat poslali Gorana Dragića v menjavi za Kyla Lowryja v Toronto, se pojavljajo govorice, da bi legendarni slovenski kapetan na koncu lahko pristal pri ekipi Dallas Mavericks ter združil moči z naslednjim velikim slovenskim zvezdnikom, Luko Dončićem.

Še posebej po odločitvi trenerja ekipe Jasona Kidda, da začenja tekme z Jalenom Brunsonom v začetni peterki ob Dončiću, se je pri Dallasu pojavila potreba po spodobnem organizatorju igre, ki bi lahko vodil napade, ko bi v igro vstopili igralci s klopi. In Goran Dragić je izgledal kot idealna rešitev.

Luka Dončić Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Gogijev prihod se je zdel še toliko bolj očiten po njegovi menjavi v San Antonio, ko je bilo celemu svetu jasno, da bodo Spurs z njim prekinili pogodbo, še preden bo kdaj sploh oblekel dres svoje nove ekipe. Dragić bi se tako kot popolnoma prost igralec lahko pridružil Luki, Dallasu pa se v zameno zanj ne bi bilo potrebno odreči nobenemu pomembnemu igralcu.

A zdaj je vse drugače. Prišlo je namreč do precej odmevne menjave, v kateri je Dallas poslal svojega drugega najboljšega igralca Kristapsa Porzingisa k ekipi Washington Wizards v zameno za Spencerja Dinwiddieja ter Davisa Bertans. In kot kaže, je prav Dinwiddieju namenjena vloga, katero bi moral zasesti Dragić.

Spencer Dinwiddie | Avtor: Profimedia Profimedia

Dinwiddie sicer lahko igra kar nekaj pozicij, ne bi bilo nemogoče niti, da bi začenjal v prvi postavi ob boku Brunsona in Luke, a vseeno se zdi, da je potreba po Dragiću zdaj precej manjša. Celo generalni menedžer ekipe Nico Harrison je izjavil, da so pri Dallasu že zaključili s kadrovanjem za letošnjo sezono, saj se ne nameravajo znebiti nobenega od trenutnih košarkarjev, da bi naredili prostor za nove igralce.

"Mislim, da vsi vemo, kateri igralcem bodo prekinili pogodbe. Toda mi imamo našo postavo 15 igralcev že zapolnjeno in če bi želeli pripeljati kakšnega novega igralca, ne glede na to, kdo to je, bi morali nekoga odpustiti. In mislim, da si tega ne želimo. Všeč nam je naša trenutna postava in ni ga igralca, katerega bi lahko žrtvoval, da bi napravil prostor za nekoga drugega."

Luka Dončić Po 56 letih! Šport Noro! Luka je šele prvi po letu 1966, ki mu je to uspelo!

A vendar... Dallas si verjetno želi, da bi bila njihova največja zvezda, okoli katere nameravajo še leta graditi ekipo, srečna. In kaj na vse skupaj poreče Luka Dončić, ko ga je novinarka Dallas Morning Newsa Callie Caplan vprašala, če si želi, da bi Dallas kljub napovedim vseeno pripeljal Dragića?

Luka Dončić Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Goran je moj dober prijatelj in vsi si želijo takšne prijatelje v svoji ekipi. Bomo pa videli, kam se bo zadeva obrnila," je bil o svoji želji jasen Luka.

A tudi če se Mavericki odločijo, da izpolnijo željo svojemu velikemu zvezdniku, bodo v boju za Dragićev podpis imeli hudo konkurenco, saj naj bi se zanj zanimal tudi njegov "domači" Miami, v igri pa je še kar nekaj ekip s šampionskimi ambicijami.

Luka Dončić Obračunala Šport Luka razkril, zakaj je prišlo do incidenta z nasprotnim navijačem Luka Dončić "Ni prepovedano" Šport Soigralec si privošči Dončića zaradi olimpijskih iger Luka Dončić Luka dobil pesem Šport Vzhajajoča ameriška zvezda izdala pesem z naslovom "Luka Magic"
Komentarjev 1
  • wolfenstein 10:02 19.februar 2022.

    Kaj nenehno nabijate z Goranom in Dallasom. Goran je v zatonu svoje kariere in ni dolgoročna naložba za noben resen klub. Ostal bo ptica selivka, dokler se ne bo vrnil v Evropo zaključiti kariero.

Sorodne novice