Šport > Košarka
21842 ogledov

Takšna je bila Dončićeva prva reakcija na odhod Porzingisa

Luka Dončić Kristaps Porzingis Profimedia
Luka je z mediji delil svoje prve misli ob 'tradu' latvijskega zvezdnika.

Na zadnji dan prestopnega roka je Dallas zapustil Kristaps Porzingis, ki se ga je vodstvo kluba odločilo zamenjati za dva košarkarja Washingtona - Spencerja Dinwiddieja in Darisa Bertansa. Odhod Latvijca je bil presenečenje za mnoge, tudi za slovenskega zvezdnika Luko Dončića.

"Seveda si želim, da sem vpleten v nekatere kadrovske poteze, a ne preveč. Moj posel je, da igram na tekmah in zmagujem," je medijem po tekmi z Los Angeles Clippers, Ljubljančan je na njej dosegel kar 51 točk, dejal Dončić.

Tega je o 'tradu' Porzingisa obvestil generalni manager Dallasa Nico Harrison. "Nico me je poklical, ko sem bil ravno pri počitku," je povedal zdaj že trikratni All-Star igralec in o svoji prvi reakciji ob odhodu Porzingisa nadaljeval: "Bil sem šokiran, tega nisem pričakoval. Še vedno sem bil nekoliko zaspan."

Pri Dallasu so očitno ocenili, da ob v zadnjem času spodbudnih rezultatih ne potrebujejo Porzingisa, ta je imel v zadnjih letih veliko težav s poškodbami, Latvijca pa so tako ponujali klubom v ligi, nazadnje je na posel pristal Washington.

Za košarkarja, ki je zaslužil več kot 31 milijonov dolarjev na sezono, sta sicer prišla igralca, ki imata prav tako visoki pogodbi (Dinwiddie 17, Bertans 16 milijonov), v tem pogledu tako Dallas ni ravno 'profitiral'. Mesto v klubu je posledično izgubil tudi center Moses Brown, saj zanj ni bilo več prostora na številčno omejenem seznamu igralcev.

Komentarjev 1
  • Arminda_Hampton 12:48 12.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice