Šport > Košarka
24778 ogledov

Noro, kaj so sodniki naredili Luki! Verjame, da bodo spremenili odločitev

Luka Dončić Profimedia
Dončić je s 33 točkami popeljal Dallas prek Detroita, a si prislužil že 11. tehnično napako, za katero pa ne verjame, da bo obstala.

Slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić še naprej niza izjemne predstave. Na domači tekmi svojih Dallas Mavericks proti Detroit Pistons je dosegel 33 točk in 11 podaj in za tri skoke zaostal za tretjim zaporednim trojnim dvojčkom, Dallas pa je visoko zmagal s 116:86. Dončić je blestel v uvodni četrtini, saj je ali dosegel ali podal za 29 od skupno 36 Dallasovih točk v tem delu igre.

Luka Dončić NBA Šport Dončić že v prvi četrtini do 15 točk, nato je samo še nadaljeval

"Res je bil neverjeten. Zastavil je celoten ton tekme. Dallas je močna ekipa. Ima kandidata za MVP sezone. Zgolj s podajami nas je povsem razbil, ko smo ga skušali zaustaviti ... Enostavno nismo mu mogli slediti, nismo ga znali zaustaviti, ne glede na to, koga smo poslali 'nadenj'," je po tekmi poln hvale na račun Dončića dejal trener Detroita Dwane Casey.

Dvaindvajsetletni Slovenec, ki bo tretjič nastopil na tekmi zvezd All-Star - tokrat so ga izbrali trenerji -, je zbral 15 točk in pet podaj v uvodni četrtini, njegov met iz igre je bil na koncu tekme 9-18, od tega je zadel pet trojk. Še na sedmi zaporedni tekmi je zbral vsaj deset podaj. Če bo niz nadaljeval, lahko že na naslednji tekmi izenači rekord kluba.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Skušamo ga malo premikati po igrišču, da igra z različnih položajev, potem pa se odzivamo na to, kako bo reagirala obramba tekmeca. Mislim, da je Luka izkoristil vse, kar so mu ponudili," pa je dejal domači trener Jason Kidd."Res zna dobro prebrati tekmeca, brati igro. Na parketu odlično najde soigralce. Fantje dobivajo povsem odprte mete na koš. To je izvrstno. Res je neverjetno, kaj vse je Luka naredil in zna v tako kratki karieri," je o prvem zvezdniku Dallasa še dejal Kidd.

Dončića tokrat ni uspelo zaustaviti niti sodniški ekipi, ki ga je sicer za nekaj trenutkov vrgla iz ritma že sredi prve četrtine, ko nad njim ni želela piskati osebne napake, kljub temu da se ga je nasprotnik lotil s "sekirco". Prekršek je bil več kot očiten, kar pa ne moremo reči za Lukovo pritoževanje, saj je sprva res ognjevito reagiral, a se je nato hitro uspel nadzorovati, a sodniki so mu vseeno dosodili novo tehnično napako.

Glede na lahko zmago Dallasa se odločitev morda res ne zdi pomembna, a Luka je tako zbral že svojo 11. tehnično napako v sezoni, tako da ga le še pet loči od kritične meje 16 tehničnih napak ter avtomatičnega suspenza. Po 16. tehnični napaki namreč košarkar dobi prepoved igranja na eni tekmi, obenem pa se suspenz ponovi na vsaki dve tehnični napaki.

Na tehnično napako se je po tekmi ozrl tudi Luka, a precej nasmejan pojasnil, da je mnenja, da mu jo bodo preprosto morali izbrisati: "Seveda sem mnenja, da mi bodo to tehnično napako vrnili. Ničesar takega sploh nisem rekel."

A tudi če mu izbrišejo to tehnično napako, bo moral Luka v prihodnje paziti na svoje obnašanje, saj je že nevarno blizu kritične 16. tehnične napake, obenem pa v ligi zaseda kar tretje mesto, saj sta več tehničnih od njega dobila le Carmelo Anthony in Russell Westbrook, ki jih imata 12, medtem ko jih je Joel Embiid zbral toliko kot Luka.

Luka je tako vsega 5 tehničnih napak oddaljen od avtomatičnega suspenza in če vzamemo v obzir, da prejme tehnično napako na vsake 3,63 tekem, bo mejo šestnajstih presegel že do konca marca.

 

Komentarjev 1
  • Donna_Curtis 11:16 10.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice