Šport > Košarka
3986 ogledov

Luka Dončić se je posipal s pepelom: "Za vse sem kriv sam!"

Luka Dončić Profimedia
Štirideset točk Luke Dončića, ki se je po tekmi čutil dolžnega celo opravičiti, ni bilo dovolj za Oklahomo.

Štirideset točk Luke Dončića ni bilo dovolj, da bi košarkarji Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA premagali ekipo Oklahoma City Thunder, ki je Dallas strla šele po podaljšku s 120:114.

Dallas je izgubil po srditem boju v domači dvorani pred več kot 19.000 navijači. Teksaška zasedba je vpisala drugi poraz po vrsti. Dončić je 40 točkam dodal še deset podaj, šest skokov in tri ukradene žoge.

Luka Dončić NBA Šport Luka do 40, a pred podaljškom tudi z veliko napako v obrambi

Za goste je Lu Dort dosegel 30 točk, od tega 14 v podaljšku, novinec Tre Mann pa je vpisal 29 točk, kar je njegov najboljši izkupiček v karieri.

Mavericks so tako izgubili še proti Oklahomi, ki je pred tekmo z Dallasom imela izkupiček komaj 15 zmag in 34 porazov, potem ko so pred nekaj dnevi izgubili tudi proti najslabši ekipi lige, Orlandu, ki je imel na kontu 10 zmag.

Dallas je tako po odličnem januarju očitno zapadel v manjšo krizo, skrbi pa predvsem predstava v obrambi, ki je proti dvema izmed najslabših ekip v ligi izgledala povsem brez volje.

Luka je bil sicer znova daleč najboljši posameznik Dallasa, a je krivdo za poraz proti Oklahomi prevzel nase, saj si je očital predvsem slabo delo obrambi, ko mu je zaradi nepozornosti ušel Kenrich Williams ter tako dosegel izenačujoči koš za podaljšek. Luka je sicer imel priložnost popraviti svojo napako, a se je v zadnjem napadu rednega dela odločil za met za tri in zgrešil. Na začetku podaljška je nato Oklahoma napravila delni izid 7:2 in tekma je bila odločena.

"Za to tekmo sem kriv jaz. Dve neumni odločitvi v zadnjih dveh akcijah. Ne bi se smelo zgoditi. Zagotovo daleč najslabša obrambna predstava sezone z moje strani. In ja, zagotovo sem za vse kriv zgolj sam," je po tekmi krivdo sprejel nase Dončić ter se še enkrat dotaknil zadnjega napada: "Pričakoval sem, da me bodo podvajali, nato pa sem videl, kako malo je do konca. Zato sem se odločil, za met iz 'stepbacka', a očitno je šlo za napačno odločitev."

Dallas z 29 zmagami in 31 porazi zaseda peto mesto v razvrstitvi zahodne konference, naslednja tekma pa ga čaka v soboto, ko bo gostil košarkarje Philadelphie 76ers.

mark cuban Cuban o kadru Mavs: Šport "Naredili bomo prav vse, da ju prepričamo" Luka Dončić Jalen Brunson Dallas Mavericks Šport Pomembna vest tudi za Dončića, Dallas in Brunson odločena
Komentarjev 1
  • Mildred_Smith 13:54 03.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice