Šport > Košarka
50495 ogledov

Luka in Kristaps sovražnika? Neverjetno, kaj je Latvijec naredil po tekmi

Luka Dončić Kristaps Porzingis Profimedia
Porzingis je s svojo izjavo verjetno razblinil še zadnje dvome.

Latvijec Kristaps Porzingis je pred tremi leti prišel v Dallas kot velika okrepitev. Toda prišel je poškodovan, na nobeno sezono se ni praktično uspel dobro pripraviti in v svojih prvih dveh sezonah pri Maverickih je veljal za zelo veliko razočaranje. Klub mu je namreč ponudil zelo visoko pogodbo, katere pa s svojimi predstavami nikakor ni upravičil.

Luka Dončić Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaradi podpovprečnih predstav Porzingisa se je tako čedalje bolj govorilo o nezadovoljstvu znotraj ekipe ter o tem, da preprosto nima prave kemije s prvim zvezdnikom ekipe Luko Dončićem. V preteklem letu smo tako pogosto poslušali, kako naj bi se največja zvezdnika moštva med seboj ne marala ter da je to glavni razlog za Porzingisove predstave.

A v letošnji sezoni se je lepo izkazalo, da je bilo vse skupaj predvsem medijsko napihovanje ameriških novinarjev. Kristaps je namreč po dolgem času v sezono vstopil popolnoma zdrav, tudi tekom leta ima dosti manj težav s poškodbami kot prejšnje sezone in na igrišču ponovno izgleda zelo dobro, prav tako pa prvič uspešno deluje tudi naveza z Dončićem.

Luka Dončić Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Kljub temu da se klub glede na prejšnje sezone ni niti najmanj okrepil, vmes pa je imel tudi težave s poškodbami ključnih mož, se Dallas letos drži naravnost fantastično. Je peto moštvo izjemno močne Zahodne konference, ko pa se je Luka vrnil po poškodbi, je Maverickom uspel še najboljši niz v Dončićevi eri, ko so zmagali kar 10 od 11 tekem. Luka do letos v NBA še nikoli ni dobil petih zaporednih tekem.

Naveza med zdravim Porzingisom in Dončićem torej več kot očitno deluje, da pa se izjemno spoštujeta, kaže izjava, ki jo Latvijec podal po nedavni zmagi nad Portlandom. Luka je tokrat deloval nekoliko iz "ozadja", saj je na tekmi dosegel za svoje standarde skromnih 15 točk, a je blestel v vseh drugih segmentih, saj je z 10 skoki in 15 asistencami dosegel nov trojni dvojček.

Luka Dončić Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Glavni strelski junak Dallasa je bil tako ravno Porzingis, ki je dosegel 22 točk, a je po tekmi vse zasluge za zmago pripisal svojemu soigralcu: "Vse se začne z Luko Dončićem. Kadar je on na igrišču, vse postane precej bolj enostavno."

Morda res nista najboljša prijatelja na svetu, ki bi se družila v prostem času in skupaj počela stvari, a več kot očitno je, da med obema igralcema na igrišču vlada potrebno spoštovanje. In to je najpomembneje.

porzingis Frustriran Šport Zelo draga brca Porzingisa: "To ni bil moj namen" Luka Dončić Podira se Šport Katastrofalne vesti iz Dallasa, Dončiću to ne bo niti malo všeč Luka Dončić NBA Šport Dončić izenačil svoj rekord sezone ob trojnem dvojčku Tim Hardaway jr. Slabe novice Šport Tako huda je poškodba zvezdnika Dallasa, ekipa v šoku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice