Šport > Košarka
1327 ogledov

Dončić o poškodbi vratu: Vse skupaj precej boli, bilo je blizu hrbtenice

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je prepričan, da bo čez nekaj dni vse v redu.

Luka Dončić je v tej sezoni že izpustil skoraj tretjino tekem Dallasa zaradi poškodb gležnja in kolena ter kasneje tudi protikoronskih pravil. Skupno je manjkal na 15 dvobojih, Mavericks so jih doslej odigrali 46. Na zadnjem proti Phoenixu je grdo padel na hrbet, sodniki ob njegovem kontaktu s tekmecem sicer niso dosodili prekrška, posledice pa je občutil predvsem njegov vrat.

Kljub težavam se je kasneje vrnil na parket, a ni več tako agresevino prodiral proti košu. Po porazu s 101:109 je spregovoril tudi o bolečem vratu. "Gre za vrat, hrbtenico. Ko sem padel, sem priletel na hrbet. Vse skupaj zdaj precej boli," je odgovoril na vprašanje medijev o svojem stanju.

Da bi moral izpustiti nedeljsko tekmo proti Memphisu, ne razmišlja. Težave namerava v naslednjih dneh odpraviti z masažami in obiski savne. 

Z vratom je imel težave že v končnici minule sezone, ko ga je zagrabil 'heksenšus'. Z otrdelim vratom je tako nastopil na četrti tekmi play-offa proti LA Clippers, zbral je 19 točk, to pa je bil tudi njegov najslabši dosežek v seriji proti zasedbi iz Los Angelesa. Tako kot takrat je bilo tudi tokrat gibanje njegovega vratu omejeno, imel je težave z opazovanjem reči desno in levo od sebe. 

"Mislim, da je nekoliko huje, saj je bil udarec bližje hrbtenici. A bo čez nekaj dni že OK," je prepričan Dončić.

Dallas je sicer doživel šele drugi poraz na zadnjih 12 tekmah. Luka je skupno dosegel 28 točk, le štiri po poškodbi ob koncu tretje četrtine.

Luka Dončić NBA Šport Luka do udarca v vrat najboljši strelec, nato pa...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice