Šport > Košarka
34544 ogledov

Dončić ukradel žogo, zadel na nasprotni strani, a postal tarča posmeha

Luka Dončić Profimedia
Slovenec se je izkazal z obrambno akcijo, a je na drugi strani nekoliko razočaral z zaključkom.

Leta 1992 je izšla odlična komedija z naslovom White Men Can't Jump, v kateri Woody Harrelson in Wesley Snipes na uličnih košarkarskih igriščih nasprotnike izzigravata za denar, Snipes pa svojemu belopoltemu soigralcu ves čas očita, da žoge na zna zabiti, saj "belci naj ne bi znali skakati".

In na točno to priljubljeno komedijo izpred tridesetih let je spomnila akcija izjemnega Luke Dončića na tekmi proti Memphis Grizzlies. Mladi Slovenec je sicer blestel celo tekmo ter bil s 37 točkami, 11 skoki in 9 asistencami najzaslužnejši za novo zmago Maverickov, a kljub temu da je svojo ekipo vodil do zmage, mu njegovi soigralci niso oprostili akcije iz začetka zadnje četrtine.

Luka je namreč ob vodstvu za 15 točk 9 minut pred koncem prestregel nasprotnikovo podajo, stekel čez celo igrišče in tam zabil še zadnji žebelj v krsto nasprotne ekipe... A hkrati za kratek čas postal tudi tarča posmeha svojih soigralcev.

Dončić je namreč povsem neoviran prišel pod nasprotni koš in vsi so pričakovali silovito zabijanje, a se je Slovenec rajši odločil za navadno polaganje, s tem pa ob minuti odmora, ki jo je takoj zahteval trener Grizlijev, nemudoma naletel na kritike in zbadljivke soigralcev, da ne zna zabijati.

Luka je po tekmi med smehom pojasnil svojo potezo ter se branil, da ni šel na zabijanje, ker je pod košem prišel na napačno nogo. Osupnil Šport Dončić obtičal v zraku in storil nemogoče Luka Dončić NBA Šport Luka z izjemno predstavo in zmago zasenčil velikega tekmeca Luka Dončić Russell Westbrook Na udaru kritik Šport Ameriški mediji so se spet spravili nad Dončića

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice