Šport > Košarka
3740 ogledov

Nor podatek ob Dončićevem podvigu

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić premika meje pri dosežkih franšize Dallas Mavericks.

Slovenski košarkarski zvezdnik je na dvoboju proti moštvu Oklahoma City Thunder, Dallas je zmagal s 104:102, prišel do svojega petega trojnega dvojčka v sezoni, skupno 41. v NBA karieri. S tem dosežkom je Luka Dončić po številu 'triple-doublov' prehitel vseh preostalih 349 košarkarjev, ki so v preteklosti zaigrali za omenjeno franšizo iz Teksasa. V zgodovini Mavericks je bilo namreč doslej zabeleženih 81 trojnih dvojčkov, Luka jih ima od tega zdaj več kot polovico.

Luka Dončić NBA Šport Luka po trojnem dvojčku zašepal, nato ukradel pomebno žogo

S takšnim dosežkom se lahko pohvali le še četverica NBA zvezdnikov. Russel Westbrook je prav v dresu Oklahoma Cityja zbral 138 trojnih dvojčkov, vsi preostali igralci tega kluba pa so pri številki 58. Oscar Robertson je v dresu moštva Cincinatti Royals, gre za trenutno franšizo Sacramento Kings, zbral 177 triple-doublov (Kings 91), LeBron James za Cleveland 64 (26) in Kyle Lowry za Toronto 16 (15).

Dončić je sicer 11. na večni lestvici doseženih trojnih dvojčkov. Westbrook jih ima skupno 193, sledijo mu Robertson (181), Magic Johnson (138) in Dončićev sedanji trener Jason Kidd (107), ki je 21 trojnih dvojčkov zabeležil tudi v dresu Dallasa. 

James je doslej zbral 102 takšna dosežka, pokojni Wilt Chamberlain je karieno sklenil pri številki 78. Legendarnemu Wiltu sledita aktivna košarkarja Nikola Jokić (66) in James Harden (65), na devetem mestu te lestvice pa se nahaja Larry Bird (59). Dončić bi se lahko kmalu prebil v deseterico, od nekdanjega igralca Denverja in Dallasa Fata Leverja (43) ga ločita le še dva trojna dvojčka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice