Šport > Košarka
5464 ogledov

Dončić odgovoril na parketu in pretendenta postavil na svoje mesto

luka dončić Profimedia
Luka Dončić še naprej ruši mejnike in utrjuje svoje mesto v zgodovini NBA košarke.

Dallas Mavericks so po zaslugi izjemnega Luke Dončića v gosteh premagali najbolj vročo ekipo v ligi NBA ta hip Memphis Grizzlies (112:85).

Slovenski čudežni deček je v zvezdniškem spopadu nadigral Jaja Moranta, s katerim bijeta napeto bitko v glasovanju za All-Star tekmo.

Luka Dončić NBA Šport Dobili so 11 tekem zapored, nato je v mesto prišel Luka

Dončić je k uspehu Mavsov, ki so prekinili niz 11. zaporednih zmag nasprotnega moštva, v slabih 32 minutah prispeval 27 točk, 12 skokov in 10 podaj za 40. trojni dvojček v njegovi karieri. Slovencu je to uspelo v zgolj 226. tekmah, manj jih je za dosego tega mejnika potreboval samo legendarni Oscar Roberston.

V zgodovini lige NBA je 40 ali več trojnih dvojčkov doseglo samo 11 igralcev. Rekorder je košarkar Los Angeles Lakers Russell Westbrook, ki jih ima na računu 193 oziroma 12 več od velikega Robertsona (181).

Dončič je na tekmi z grizliji vpisal 80. trojni dvojček v zgodovini košarkarske franšize Dallas Mavericks, kar pomeni, da jih je sam dosegel toliko kot vsi drugi košarkarji Dallasa skupaj!

Pred tekmo Dallasa in Memphisa so se ameriški mediji razpisali o rivalstvu med Dončićem in Morantom. Slednji je namreč po zaslugi odličnih predstav v zadnjem obdobju v glasovanju za All-Star tekmo prehitel Dončića, ki je s tem izpadel iz prve peterke zahoda. 

Luka Dončić Dallas Mavs Glasovanje Šport Luka Dončić izpadel iz prve All-Star peterke

Slovenec se po daljši odsotnosti zaradi poškodb in bolezni sooča z manjšim upadom priljubljenosti, kar ga je samo še dodatno motiviralo, da mlademu pretendentu pokaže, kdo je šef. Morant je proti Mavsom zbral 19 točk, pet skokov in osem podaj, kar je daleč od številk, s katerimi se je izkazal Luka. Ta je sicer po tekmi pohvalil izzivalca. 

"Mislim, da si zasluži vso pozornost, ki jo dobiva. V letošnji sezoni igra na zelo visokem nivoju in verjamem, da si to zasluži. Ja je poseben košarkar. Zelo nadarjen, njegove atletske sposobnosti so neverjetne, skoči lahko skozi strop telovadnice. Zelo, zelo nadarjen, postal bo odličen košarkar. Pravzaprav je že," je dejal Luka.

Morant je povedal, da ga ob preboju na drugo mesto branilcev na zahodu prevevajo močna čustva. "Moji navijači! Hvaležen sem jim. Hvaležen. Sploh ne vem, kaj bi rekel. To je zame zelo čustven trenutek. Hvala vsem, ki navijate zame," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.