Šport > Košarka
41120 ogledov

Dončićevo zaskrbljujoče razkritje o njegovem stanju

luka dončić Print Screen
Dallas Mavericks so v slovitem Madison Square Gardnu utrpeli prvi poraz po šestih zaporednih zmagah.

Košarkarji New York Knicks so na krilih RJ-ja Barretta (32 točk) na domačem terenu prekinili niz šestih zaporednih zmag Dallas Mavericks (85:108).

Gostje so ob odsotnosti Kristapsa Porzingisa prepričljivo izgubili skok (39:54), zadeli le 41 odstotkov metov iz igre in samo 26,6-odstotka metov izza črte (8/37).

Luka Dončić NBA Šport Vse odločeno že davno pred koncem

Mavsi so si edino vodstvo na tekmi priigrali pri izidu 8:7, v nadaljevanju pa so vsekozi lovili zaostanek proti bolje razpoloženemu tekmecu. Newyorčani so ob polčasu vodili s 56:45, nato pa z delnim izidom 14:1 v tretji četritni pobegnili na 72:52. Telički se do konca niso več približali na manj kot 14 točk razlike.

Luka Dončić je na parketu prebil dobrih 36 minut in v tem času zbral 21 točk, 11 skokov in pet podaj. Strelsko ni bil razpoložen, saj je zadel le 35-odstotkov metov iz igre (8/23) in le enega od devetih poskusov za tri (11%). Zgrešil je tudi dva od šestih prostih metov (67%).

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Solidno se je prvi organizator Dallasa odrezal smo pri metu iz polrazdalje, kar so po tekmi izpostavili tudi novinarji, a je Dončić njihove pohvale gladko zavrnil. "Mislim, da nisem bil učinkovit v nobenem pogledu. Tako slabo je bilo. Igral sem kot... ne bom rekel, kaj. Ampak grozno. To je na meni," je bil kritičen Slovenec.

"Vedno si razočaran, ko izgubiš. Še posebej tukaj. Imeli smo nekaj priložnosti, a ne veliko. Zaostajali smo celo tekmo. Zasluženo so nas premagali. Razočarani smo. Tudi zato, ker smo v zadnjem času igrali zelo dobro," je dodal.

Draymond Green NBA Šport Zaradi pičlih sedmih sekund v ligi NBA stavnice ob milijone

"Sezono smo začeli nekoliko zaspano, mislim, da smo se zdaj prebudili. Danes sicer ni bilo tako, ampak zadnjih nekaj tekem smo igrali zelo dobro. Sezona je dolga, pridejo vzponi in padci. Treba bo igrati bolj konstantno," je recept za nadaljevanje sezone povzel 22-letnik in dodal: "Želim si predvsem boljšega izkupička. Več zmag. Kot sem dejal, zadnjih nekaj tekem smo igrali zelo dobro in tako moramo nadaljevati."

"Daleč od tega, da bi bil 100-odstoten"

Dončića so v zadnjih tednih pestile poškodbe, za povrhu pa se je okužil še s covidom-19. Ta mu ni pustil kakšnih večjih posledic, medtem ko je stanje obeh gležnjev vse prej kot optimalno. "Sem daleč od tega, da bi bil 100-odstoten. Kar zadeva covid-19, je vse v redu, a nato sem si zvil še drugi gleženj, tako da zdaj oba gležnja nista 100-odstotna. Mislim, da bo kmalu v redu," je sklenil Dončić.

Komentarjev 4
  • Avatar Almiolla
    Almiolla 23:39 13.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • rd2dmk2 22:33 13.januar 2022.

    ma brrrrr me je kar mal zmrazilo, ko sem videl tisti kosmati okrogli obraz na intervjuju na začetku tega članka.. ma je bil kar podoben enmu dr kreku...še mal brada zrase pa podbradek pa lička se mal še napihnejo...

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:31 13.januar 2022.

    Lepo, da je fantič tako samokritičen. To lahko prinese samo napredek.