Šport > Košarka
11688 ogledov

Zaradi pičlih sedmih sekund v ligi NBA stavnice ob milijone

Draymond Green Profimedia
Stavnice niso računale na potezo zvezdnika ekipe Golden State.

Draymond Green, zvezdnik moštva Golden State Warriors, je na tekmi proti Cleveland Cavaliers odigral le sedem sekund. Njegova simpatična poteza bi lahko stavnice stala kar nekaj milijonov.

Šlo je sicer za posebno tekmo, saj se je po dveh letih in pol na parket vrnil Klay Thompson, ki je zadnji dve sezoni in pol izpustil zaradi poškodb. Trenutek prijateljeve vrnitve je želel obeležiti tudi Green. Ta je želel biti na parketu in se pri tem ni oziral na težave, ki mu jih povzroča poškodba Ahilove tetive. Klubski zdravniki so mu svetovali počitek, na koncu pa je bil sprejet kompromis.

klay thompson NBA Šport Ostrostrelec Golden Stata po skoraj treh letih spet na parketu

Klay Thompson | Avtor: Profimedia Profimedia

Green je tekmo začel v prvi peterki, a po vsega sedmih sekundah storil prekršek in prekinil igro, trener Steve Kerr pa ga je tako lahko potegnil na klop, kjer je obsedel preostali del dvoboja. Tudi Cavs so bili seznanjeni s to potezo, šlo je za dogovor med ekipama, ki ga je pol ure pred obračunom na twitterju objavil tudi priznani NBA novinar Shams Charania.

Če nekatere stavnice na zapisano niso odreagirale, pa so to storili številni, ki stavijo. Večina stavnic je imela namreč v svoji ponudbi tudi število točk in asistenc, ki jih bo na tekmi dosegel Green, sledilo je tako ogromno vplačil na to, da omenjeni košarkar ne bo dosegel predpisanega števila točk in podaj.

Koeficient se je na večini stavnic gibal okoli 1,9, za 1000 vplačanih dolarjev pa je bilo tako na primer moč dobiti 1.900 dolarjev, se pravi 900 dolarjev v sedmih sekundah. Ob velikem številu ljudi, ki so stavili na omenjen dogodek, stavnicam grozijo milijonske izgube.

Večina njih je že krenila v postopek in od pristojnih zahtevala, da se vplačila razveljavijo, saj je šlo za dogovor med kluboma, ki je bil že pred tekmo znan igralcem.

To pa se zgodi, če staviš, da bo Green dosegel prvi koš na tekmi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice