Šport > Košarka
6635 ogledov

To je o novi poškodbi gležnja povedal Dončić

luka dončić Profimedia
Slovenski košarkar je na tekmi z Golden State Warriors znova predčasno odšepal z igrišča.

Dallas Mavericks so po zaslugi odlične predstave v obrambi v noči na četrtek po slovenskem času premagali vodilno ekipo lige NBA Golden State Warriors (99:82).

Varovanci Jasona Kidda so se s četrto zaporedno zmago, kar je njihov najdaljši niz v letošnji sezoni, povzpeli na peto mesto zahodne konference (20-18). 

Luka Dončić NBA Šport Ob posebnem večeru Luka zasenčil Stepha, nato poškodba

Luka Dončić je v 34 minutah zbral 26 točk (7/18 met iz igre, 2/8 za tri točke, 10/12 prosti meti), sedem skokov, osem podaj in dve ukradeni žogi. Zaključek srečanja si je ogledal s klopi, potem ko je minuto in pol pred koncem utrpel novo poškodbo gležnja. 

Na Dončićevo srečo jo je tokrat skupil njegov desni gleženj in ne levi, zaradi katerega je letos izpustil zajetno število tekem.

Ko so ga novinarji povprašali o stanju razbolelega gležnja, je Dončić strahove pomiril z obrazložitvijo, da njegova odsotnost v zadnjih 90 sekundah obračuna z bojevniki ni bila povezana s poškodbo.

"Zvil sem ga," je kratko in jedrnato povzel Dončić. "Ampak ne ta slabega, tako da mislim, da bo vse OK. Malo me boli, a pomoje bo v redu," je optimistično dodal.

Kyrie Irving NBA Šport Največji košarkarski anticepilec se je vrnil

Košarkarji Dallasa so proti Golden Statu blesteli predvsem v obrambi, tudi tokrat so namreč nasprotnika zadržali pod 100 točkami. 

"Mislim, da je bila to že četrta zaporedna tekma, na kateri je nasprotnik dosegel manj kot 100 točk. To je res izjemno. Danes smo igrali neverjetno obrambo. Vsi skupaj," je soigralce pohvalil Dončić.

Slovenec si je po koncu srečanja vzel nekaj trenutkov za hlajenje z ledom, nato pa se je pridružil slavju v čast Dirka Nowitzkega. Dallas je legendo kluba počastil z upokojitvijo dresa s številko 41. Zanimivo je, da se je Dončić proti Golden Statu ustavil pri 26 točkah sedmih skokih in osmih podajah, kar skupaj znaša točno 41.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.