Šport > Košarka
17932 ogledov

Luka navduševal, a tako se je končalo, ko ga je prevzel Vlatko (video)

Vlatko Čančar Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je bil zagotovo prva zvezda "slovenskega derbija", a je imel v napadu proti Vlatku vseeno nekaj težav.

V prejšnji sezonah smo slovenski ljubitelji NBA z nestrpnostjo čakali na dvoboje med Dallasom in Miamijem, katere smo označili za "slovenski derbi", saj sta si nasproti stala dva velika ljubljenca naše nacije, Luka Dončić in Goran Dragić.

Toda nekdanji kapetan slovenske reprezentance je bil vmes poslan v Toronto, kjer pa trener Nick Nurse in vodstvo kluba nanj več ne računajo. Gogijeva epizoda pri Raptorjih se je tako že zaključila, odstranil se je celo iz ekipe, in trenutno lahko le čaka na razplet celotne situacije.

Luka Dončić Mavs Nuggets NBA Šport 'Slovenski' derbi se je končal z grdo poškodbo Slovenca

Slovenci smo ti tako morali poiskati novi "slovenski derbi" in tako je to mesto zasedla še edina preostala možnost - tekma med Dallasom in Denverjem našega Vlatka Čančarja, ki v zadnjih tednih dobiva čedalje več priložnosti za igro.

Slovenski navdušenci smo tako z veliko nestrpnostjo pričakovali obračun v noči iz ponedeljka na torek, saj smo po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe in kasnejše okužbe s covidom-19 šele drugič po dolgi pavzi na igrišču lahko spremljali Luko Dončića, medtem ko smo upali, da bo zajetno minutažo dobil tudi Čančar.

Toda tako težko pričakovani obračun se ni izšel po naših željah, saj smo sicer bili priča fenomenalni predstavi Luke, a tudi grde poškodbe Čančarja, zaradi katere bi lahko bil odsoten dalj časa.

Luki sicer po dolgi odsotnosti met še ni stekel, a je vseeno prikazal eno najboljših letošnjih predstav, saj je odlično poveljeval napadu svoje ekipe, obenem pa je prikazal eno svojih najboljših obrambnih predstav ter bil najzaslužnejši za zmago s 103:89.

21 točkam in 8 skokom je dodal kar 15 asistenc, s čimer je izenačil rekord sezone, v obrambi pa se je dokopal še do 4 ukradenih žog. Je edini košarkar v celi sezoni, ki je dosegel takšne številke ter šele tretji po svojem vstopu v ligo, ki mu je uspelo kaj takega. Pred njim sta takšne številke dosegla le LeBron James in James Harden.

Čančar je po drugi strani v svoji statistiki zbral le 2 asistenci, a je na igrišču preživel vsega 11 minut, ko je nato v hudih bolečinah moral zapustiti igro zaradi poškodbe noge. Pri odhodu z igrišča se ni mogel opreti nanjo in je igro lahko zapustil šele ob pomoči soigralcev.

Ker je bil tako malo časa na igrišču in je zbral dober del svoje minutaže, ko je Luka sedel na klopi, nismo bili priča številnim neposrednim dvobojem med obema Slovencema, a se je Vlatko med eno izmed akcij vseeno zelo izkazal. Luka je bil namreč naravnost nerešljiva uganka za obrambo Denverja, nato pa ga je med eno izmed akcij v obrambi moral prevzeti prav Vlatko, ki je Luko pripravil do težavnega meta, ko je zgrešil popolnoma vse.

Resnično škoda za Vlatkovo poškodbo, ki ne bi mogla priti ob bolj neprimernem času, saj je slednji začel odlično izkoriščati minutažo, ki so mu jo pri Denverju končno namenili. Upamo, da se vrne čim hitreje ter še močnejši, kot je bil pred poškodbo. Medtem ko za Luko zagotovo ni treba skrbeti... Luka je nazaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice