Šport > Košarka
4977 ogledov

Luka po desetih izpuščenih tekmah izjemno podal za odločilno trojko

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so ob povratku Slovenca premagali Oklahoma City Thunder s 95:86.

V moštvo Dallasa so se po karanteni vrnili Luka Dončić, Maxi Kleber in Tim Hardaway Jr., prva sta začela tekmo proti močno oslabljeni ekipi Oklahoma City Thunder. Pri Mavericks je sicer tokrat manjkal Kristaps Porzingis, ki je na voljo dobil nekaj počitka.

Slovenski zvezdnik, ki je zaradi poškodbe in kasnejše samoizolacije izpustil 10 tekem, je v prvi polovici četrtine, že po dobrih petih minutah je sedel na klop, le enkrat vrgel na koš tekmeca in pri tem ob izteku napada zadel trojko za 7:5. K temu je dodal še dva skoka in asistenco. Ko je zapustil igrišče, so gostje vodili za točko, nato pa je sledilo šest zaporednih točk domačih za njihovo najvišjo prednost pri 15:10.

Z boljšo obrambo in ob dobri igri Jalena Brunsona, ki se je izkazal tudi v času Dončićeve odsotnosti, je četa Jasona Kidda prišla do izenačenja dve minuti pred koncem četrtine, ko se je na parket vrnil tudi Luka. Sledil je delni izid 6:0 Dallasa, domači pa so s košem poskrbeli za izid 22:26 po prvih 12 minutah.

Začetek druge četrtine je zaznamovala precej raztrgana igra z napakami na obeh straneh, nato pa so se gostje odlepili z nizom osmih točk. Ko je Kleber zadel trojko za 38:29 je domača klop zahtevala minuto odmora. Preostalih pet točk je v tem nizu dosegel Marquese Chriss, ki se je v ligo NBA vrnil šele ob težavah zaradi epidemije.

Prednost gostov je do polčasa še nekoliko narastla, na glavni odmor je Dallas odšel z vodstvom 51:39. Dončić, ki je pred poškodbo v povprečju odigral 35 minut na tekmo, je tokrat v dveh četrtinah zbral 'le' 13 minut in pol. Iz igre je metal 3/6 (1/3 za tri točke) in v svojo statistiko vpisal sedem točk, pet ulovljenih žog in štiri asistence.

Na začetku drugega polčasa so se košarkarji Oklahoma Cityja dvakrat približali le na šest točk zaostanka, a je po šesti Dončićevi asistenci s trojko Doriana Finney-Smitha Dallas sredi tretje četrtine znova prišel do +11. Luka je nato s še vedno sedmimi točkami sedel na klop pri prednosti 61:52. Sledilo je pet zaporednih točk domačih za le štiri točke razlike.

Po minuti odmora Dallasa je odlični Josh Giddey Thunder celo približal le na -3, vendar so gostje odgovorili s sedmimi točkami. Pol minute pred koncem četrtine je Dončić poskrbel za 73:64, s tem izidom pa se je tudi vstopilo v zadnjih 12 minut tekme.

Luka je po minuti in pol na trojki našel samega Chrissa, omenjena naveza pa je nato vse skupaj uspešno ponovila za vodstvo z 81:68. V naslednjem napadu je Slovenec poskrbel za +15, kmalu zatem pa je sedel na klop. Ob 12. točkah je zbral po devet skokov in podaj.

Ljubljančan se je na parket vrnil štiri minute pred zadnjim piskom sirene in s košem poskrbel za 90:78. A v naslednjih napadih je bil Dallas neuspešen, Thunder pa se je 45 sekund pred koncem približal na vsega štiri točke zaostanka. Dončić je krenil pod koš, spremljali so ga trije igralci in sledila je podaja za hrbtom na trojko do Kleberja. Ta je zadel za 93:86. Dvoboj je bil odločen.

Luka je odigral 31 minut in pol. Iz igre je zadel 6 od 14 metov (2/6 trojke) in zbral 14 točk. K temu je dodal devet skokov in 10 asistenc, do trojnega dvojčka mu je tako zmanjkala le ena ulovljena žoga. Po točko več sta dosegla Hardaway ml. in Chriss.

Na drugi strani je Avstralec Giddey pri 19-ih letih in 84-ih dneh postal najmlajši košarkar s trojnim dvojčkom v ligi NBA. V statistiko je vpisal 17 točk, 13 skokov in 14 podaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice