Šport > Košarka
495 ogledov

Pri klubu slovenskega reprezentanta niso uspeli zbrati osem igralcev

Kevin Durant Profimedia
Tekma v Denverju odpovedana, Philadelphia premagala vodilno ekipo vzhodne konference.

Košarkarska tekma med Denverjem in Golden Statom je bila odpovedana. Zasedba iz Kolorada, kjer igra tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, zavoljo številnih okužb z novim koronavirusom in poškodb ni mogla zbrati osem igralcev za obračun z vodilno ekipo zahodne konference, tako da je vodstvo severnoameriške lige NBA odpovedalo načrtovano tekmo.

V noči na petek je spodrsnilo trenutno najboljši ekipi v vzhodni konferenci, od Brooklyna je bila boljša Philadelphia, ki je v vgosteh slavila s 110:102. Prvo ime dvoboja je bil 213 cm visoki kamerunski center Joel Embiid, ki je mrežicam nasul 34 točk, izkazal pa se je tudi Tyrese Maxey s 25 točkami.

Pri osmoljencih iz New Yorka je Kevin Durant po vrnitvi na igrišče zaradi covidnega protokola - nazadnje je nastopil 16. decembra - Philadelphii nasul 33 točk, poleg prvega zvezdnika Brooklyna pa se je izkazal tudi James Harden s trojnim dvojčkom - 33 točk, 14 skokov in 10 podaj.

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu sta bili na sporedu še dve tekmi. Prvaki iz Milwaukeeja so zanesljivo slavili v Orlandu s 136:118 in dosegli peto zmago v nizu. Prvo ime dvoboja je bil Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 33 točk in pobral 12 žog pod obema obročema, poleg njega sta se izkazala tudi Jrue Holiday s 25 in Khris Middleton z 22 točkami.

Washington je na domačem parketu brez težav premagal Cleveland s 110:93. Najboljši igralec domače ekipe je bil povratnik Bradley Beal, na tekmi proti konjenikom iz Clevelanda je po skoraj dvotedenskem premoru v svojo statistiko vpisal 19 točk in 10 podaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice