Šport > Košarka
595 ogledov

Ob odsotnosti Dončića Dallasu dirigiral Porzingis

Kristaps Porzingis Portland Trail Blazers Dallas Mavericks Profimedia
V noči na torek je bilo v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigranih sedem tekem.

Košarkarji Dallas Mavericks so vpisali šestnajsto zmago. V noči na torek so v gosteh za 15 točk, s 132:117, premagali Portland Trail Blazers. Ob odsotnosti Luke Dončića je bil najboljši posameznik Dallasa Kristaps Porzingis s 34 točkami in devetimi skoki, kar je najboljši točkovni izkupiček Latvijca v tej sezoni.

Pri Mavericks je manjkalo kar šest igralcev, vključno s slovenskim zvezdnikom Dončićem, ki je še vedno odsoten zaradi zdravstvenih in varnostnih protokolov lige NBA, ki se nanašajo na zajezitev okužb z novim koronavirusom.

Dallas trenutno v razvrstitvi zahodne konference zaseda sedmo mesto z razmerjem 16 zmag in 17 porazov. Na vrhu razpredelnice zahoda je zasedba Golden State Warriors z razmerjem 27 zmag in šest porazov. Golden State ima tudi najboljše razmerje v ligi NBA.

Naslednja tekma Mavericks čaka v noči na četrtek, ko bodo gostovali pri Sacramentu.

Vodstvo lige NBA je sicer spremenilo svoje zdravstvene in varnostne protokole, saj se lahko igralci, ki so bili pozitivni na okužbo s covidom-19, zdaj lahko vrnejo nazaj na igrišča po šestih dneh. S tem se je obdobje obvezne osamitve zmanjšalo z deset na šest dni. To velja za tiste košarkarje, ki nimajo simptomov bolezni in je njihov vnovični test negativen.

Jayson Tatum Boston Celtics Pandemija Šport Še en NBA zvezdnik oddal pozitiven test

Druga najboljša ekipa zahodnega dela in lige NBA, Phoenix Suns, je doživela še drugi poraz po vrsti. Arizonska Sonca so v domači dvorani zgolj za točko, s 113:114, morala priznati premoč ekipi Memphis Grizzlies, ki zaseda četrto mesto v zahodni konferenci z razmerjem 21:14, Phoenix ima razmerja zmag in porazov 26:7. V vrsti Memphisa se je izkazal Ja Morant s 33 točk. Njegov je bil tudi zadnji koš na tekmi tik pred zvokom sirene, ki označuje konec tekme. Morantov pomočnik je bil Desmond Bane, ki je z 32 točkami prišel do najboljšega izkupička v karieri. Zanesljiv je bil z razdalje, saj je spravil v mrežico kar šest trojk. Novozelandski center Grizlijev Steven Adams pa je 13 točkam dodal 16 skokov.

Košarkarji Los Angeles Clippers pod domačima obročema niso bili kos zelo dobro razpoloženi zasedbi iz New Yorka, Brooklyn Nets, ki je slavila s 124:108. S 23 zmagami in devetimi porazi najboljša ekipa vzhodne konference se je tokrat lahko zanesla na izjemno predstavo Jamesa Hardna. Bradati mož je poskrbel za 39 točk, ob tem pa je pomagal še s 15 podajami in osmimi skoki. Avstralec Patty Mills, ki je letos v Tokiu pokopal slovenske upe po vsaj bronasti olimpijski medalji, je imel na svojem računu 18 točk, enako Nic Claxton. Pri Clippers je bil v ospredju Marcus Morris s 24 točkami.

Odmeva tudi prepričljiva zmaga košarkarjev Chicago Bulls, ki so s 130:118 v gosteh premagali Atlanta Hawks. Biki so slavili še četrtič zaporedoma za drugo mesto v razvrstitvi vzhodne konference (21-10). Za zasedbo iz vetrovnega mesta je DeMar DeRozan dosegel 35 točk in 10 podaj, Zach LaVine pa se je ustavil pri 30 točkah in devetih podajah. Nikola Vučević je prispeval 24 točk, 17 skokov, šest podaj, imel je tudi štiri blokirane mete in ukradeno žogo.

nikola jokić Sodnik ni zdržal Šport Jokićevo 'tverkanje' odložilo začetek tekme

NBA, izidi:

Charlotte Hornets - Houston Rockets        123:99
Atlanta Hawks - Chicago Bulls              118:130
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics    108:103
San Antonio Spurs - Utah Jazz              104:110
Phoenix Suns - Memphis Grizzlies           113:114
Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks  117:132
Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets       108:124
Komentarjev 1
  • Debra_Thompson 10:07 28.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice