Šport > Košarka
6811 ogledov

LeBron razburil z instagram objavo o covidu

LeBron James Profimedia
Ameriški košarkarski zvezdnik naletel na burne reakcije.

LeBron James je z objavo na instagramu poskrbel za številne burne odzive. Zvezdnik, ki se je najverjetneje želel pritožiti, da je trenutno v ligi NBA veliko košarkarjev v karantenah že ob prvih sumljivih znakih, ki bi lahko bili tudi posledica le normalnih sezonskih nevšečnosti, je z objavo izenačil prehlad, gripo in covid.

Nekateri sledilci so ga pri njegovem mnenju podprli, med njimi se je iz karantene oglasil tudi zvezdnik Atlante Trae Young, še več pa je bilo zgroženih nad takšno interpretacijo moža, ki ima velik vpliv na socialnih omrežjih. Nekateri med njimi so ga posmehljivo poimenovali 'LeDoktor' in 'LeZnanstvenik', drugi so mu predstavili številke in zapisali, da je v zadnjih dveh letih v ZDA zaradi prehlada umrlo 0 oseb, zaradi gripe 37.314, zaradi koronavirusa pa že krepko čez 800.000 ljudi.

Zapis verjetno ni navdušil tudi odličnega centra moštva Minnesota Timbervolves Karla-Anthonyja Townsa, ki je med epidemijo izgubil sedem sorodnikov, med njimi tudi mamo.

Wilson žoga NBA Znan razpored Šport Liga NBA kljub porastu okužb še naprej po planu

Zaradi svoje prepoznavnosti je bil LeBron že v preteklosti tarča tistih, ki so mnenja, da je premalo naredil, da bi vplival na razmišljanja o cepljenju v Ameriki. Med tistimi, ki so bili mnenja, da bi lahko James v tem pogledu marsikaj spremenil, je bil tudi prvi strelec lige NBA vseh časov Kareem Abdul-Jabbar.

"Ne pride v poštev. Moj posel ni, da prepričujem ljudi za cepljenje. To ni vprašanje rasizma ali česa podobnega, kjer bom vedno povedal svoje mnenje. Tukaj govorimo o tem, da ljudje nekaj vnesejo v svoje telo in ne želim se mešati v to zadevo. Vem, kaj sem naredil zase in svojo družino in to je to," je pred časom dejal James. Ta je tako kot velika večina košarkarjev lige NBA cepljen.

V koronavirusnem postopku se sicer trenutno nahaja tudi prvi mož zasedbe Dallas Mavericks Luka Dončić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 👑 (@kingjames)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice