Šport > Košarka
5808 ogledov

Luka je bil z novim soigralcem na robu pretepa

Luka Dončić Dallas Mavs Profimedia
Slovenski zvezdnik ima novega soigralca, v preteklosti sta imela 'bližnje srečanje'.

Ob težavah s poškodbami in odhodih v karanteno so pri Dallasu morali okrepiti moštvo, vsaj v naslednjih dneh bosta na seznamu igralcev tako tudi Theo Pinson in Marquese Chriss.

Glede na pretekla dogajanja je za navijače Dallasa zanimiv zlasti prihod slednjega. Štiriindvajsetletni Chriss je bil leta 2016 na naboru izbran kot osmi, v ligi pa nikoli ni zares zablestel, bil je član ekip Phoenix Suns, Houston Rockets, Cleveland Cavaliers in Golden State Warriors. Na 258 tekmah v ligi NBA je v povprečju dosegel osem točk in 4,9 skoka v 19,3 minute na parketu. Zadnji dve NBA tekmi je odigral v sezoni 2020/21 kot član Warriorsov.

Prav v dresu slednjih si ga je zapomnil tudi Luka Dončić. Ta je imel s Chrissom bližnje srečanje na dvoboju ob koncu decembra 2019, ko je Slovenec na gostovanju zablestel s trojnim dvojčkom - 31 točk, 12 skokov in 15 asistenc. Dominacija mladega zvezdnika ni bila všeč Chrissu, ki je v enem izmed dvobojev grobo odrinil Dončića, ta pa je pristal v prvi vrsti gledalcev. Nadaljevanje obračuna so preprečili sodniki.

nowitzki dončić Številka 41 Šport Dirk: Luka se lahko še marsikaj nauči

Navijači Dallasa zdaj z zanimanjem čakajo, kako se bo na prihod nove okrepitve odzval prvi zvezdnik franšize. Ta bo sicer zaradi poškodbe gležnja izpustil tudi nocojšnji dvoboj z Minnesoto.

Komentarjev 1
  • suineg7878 11:08 21.december 2021.

    To niso okrepitve. To so številke, da bodo imeli s kom igrat na treningu. Ta dva tudi za G ligo nista dobra.

Sorodne novice