Šport > Košarka
5047 ogledov

Dallas razkril novo slabo novico o Luki ter še drugo okrepitev v enem dnevu

Luka Dončić Profimedia
Dončić bo moral izpustiti še peto tekmo, na kateri pa bo Dallas lahko nastopil z dvema novima košarkarjema.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo izpustil še peto zaporedno tekmo v ligi NBA, so sporočili iz oddelka za odnose z javnostmi Dallas Mavericks. Dvaindvajsetletni Ljubljančan ni igral vse od 11. decembra. So pa Mavericks podpisali kratkoročno pogodbo z dvema košarkarjema, da bi zapolnili vrzel zaradi številnih odsotnosti.

Luka Dončić Nov igralec Šport Dallas pripeljal Luki pomoč, navijači ponoreli ob imenu okrepitve

Nova člana trenutno devetouvrščene ekipe zahodne konference sta postala Theo Pinson in Marquese Chriss. Prvega je moštvo že potrdilo, drugega pa bo v kratkem, so zagotovili dobro obveščeni viri pri medijski hiši ESPN.

Marquese Chriss | Avtor: Profimedia Profimedia

Štiriindvajsetletni Chriss je bil leta 2016 na naboru izbran kot osmi, v ligi pa nikoli ni zares zablestel, potem ko je bil član Phoenix Suns, Houston Rockets, Cleveland Cavaliers in Golden State Warriors. Na 258 tekmah v ligi NBA je v povprečju dosegel osem točk in 4,9 skoka v 19,3 minute na parketu.

Pinson je v ligo NBA prišel v sezoni 2018/19, v zadnjih treh sezonah pa ni imel večje vloge. Bil je član Brooklyn Nets in New York Knicks, v povprečju pa je na 68 tekmah v devetih minutah na parketu v povprečju dosegel tri točke ter po skok in podajo.

Dallas ima kot nekaj drugih ekip v NBA težave z odsotnimi igralci. Zaradi protokolov lige so odsotni Reggie Bullock, Josh Green in Maxi Kleber, zaradi poškodb pa bo poleg Dončića manjkal tudi Eugene Omoruyi, medtem ko zaradi osebnih razlogov še vedno manjka Willie Cauley-Stein. Za tekmo proti Minnesota Timberwolves v noči s torka na sredo sta vprašljiva tudi Kristaps Porzingis in Frank Ntilikina.

Komentarjev 1
  • Avatar Tellsbella
    Tellsbella 00:15 21.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice