Šport > Košarka
21828 ogledov

Lukov prijatelj prilil olje škandalu, ki trese Dallas: "Ne veste niti polovice!"

Dennis Smith jr. in Rick Carlisle Epa
Dennis Smith jr. se je oglasil v povezavi z domnevnimi obtožbami na račun nekdanjega trenerja Dallasa Ricka Carlisla.

NBA ekipo Dallas Mavericks je v zadnjem dnevu pretresel velik škandal, saj je novinar ESPN-a Tim MacMahon v svojem članku razkril domnevni resnični obraz legendarnega trenerja te franšize Ricka Carlisla.

rick carlisle Razpad odnosa Šport Škandalozna razkritja o trenerju, zato je počilo z Dončićem

MacMahon je namreč pisal o tem, kako je moral edini trener, ki je v zgodovini priboril Dallasu šampionski prstan, oditi, ker se je naravnost škandalozno obnašal do svojih igralcev, na koncu pa zaradi takšnega odnosa tudi izgubil zaupanje svojega prvega zvezdnika Luke Dončića, kar naj bi bil glavni razlog za predčasen konec Carlislovega delovanja v Dallasu.

Rick Carlisle naj bi bil namreč zaradi grobih prijemov in žaljivih besed slabo zapisan pri številnih košarkarjih Dallasa, ki so komaj čakali njegov odhod, med slednjimi pa naj bi bil tudi Dončić, katerega je predvsem motil poniževalni odnos Carlisla do njegovega dobrega prijatelja Dennisa Smitha jr.

Dennis Smith jr. in Luka Dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Dallasov trener si je namreč želel, da bi eno leto pred Lukovim naborom Mavericki izbrali Donovana Mitchella, ko pa se je vodstvo kluba odločilo za Smitha, je bil nanj tako besen, da ga je vedno označeval za glavnega krivca vseh Dallasovih neuspehov in se je trudil čim bolj mu zagreniti kariero pri Dallasu. Stvari so šle celo tako daleč, da je pred celotno ekipo obtožil Dennisa, da je ljubosumen na svojega velikega prijatelja Dončića.

Po mnenju soigralcev so bile takšne obtožbe nepravične in neutemeljene, saj se je Smith močno trudil, da bi s slovenskim asom lahko sobivala na parketu. Carlislova očitna odločenost, da Smithu zagreni življenje, pa naj bi bila za Dončića grozljiva.

Avtor članka je nato naštel še številne mnoge druge grde incidente, v katerih se je Carlisle spravljal na svoje varovance, a prav zagotovo najbolj odmeva prav njegov odnos do nesrečnega Dennisa Smitha jr, ki je bil v ligo sprejet kot morebitni bodoči superzvezdnik, njegova kariera pa se nikakor ni razvila po pričakovanjih, za kar naj bi precejšnjo krivdo nosil Carlisle, ki se ga je na koncu vendarle uspel znebiti v menjavi z New York Knicks.

In prav Dennis Smith jr. je bil prvi edini izmed košarkarjev Dallasa, ki naj bi bili žrtev Carlislovih nečloveških prijemov, ki se je javno odzval na omenjeni članek, ki močno blati sicer enega najbolj spoštovanih NBA trenerjev na svetu.

"Ta članek o mojem času v Dallasu ne bi mogel biti bolj točen. In vse to se je razkrilo s strani trenerskega štaba in igralcev. A ne veste niti polovice tega, kar se je v resnici dogajalo," je prilil olje na ogenj celotnemu incidentu nekdanji Carlislov varovanec, ki danes brani barve ekipe Portland Trail Blazers.

Komentarjev 1
  • Tana_Kerr 14:17 17.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice