Šport > Košarka
12201 ogledov

Kidd razočaral z novico o Dončiću

jason kidd Profimedia
Nič kaj vzpodbudne novice o stanju Luke Dončića.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je zaradi ponovnega zvina že tako načetega levega gležnja izpustil tekmo z Oklahomo City Thunders. Njegovi soigralci so srečanje dobili s 103:84, kar je bila sploh prva zmaga Dallasa v letošnji sezoni ob odsotnosti njihovega prvega zvezdnika (1-4).

luka dončić NBA Šport Dallas našel pravo alternativo za Dončića

V Dallasu so sicer še naprej upravičeno zaskrbljeni nad zdravstvenim stanjem prvega organizatorja igre. Trener Jason Kidd je še pred začetkom tekme z OKC-jem potrdil, da bo Dončić izpustil tudi naslednji obračun s Charlotte Hornets, pod vprašajem pa je tudi srečanje z Los Angeles Clippers. Poškodba gležnja ga pesti že skoraj mesec dni, v zadnjih tednih pa je večkrat igral v bolečinah.

"Obnovil je poškodbo levega gležnja. Še naprej se zdravi in videli bomo, kakšno bo stanje v sredo, ko igramo z LA Clippers," je povedal Kidd.

Luka Dončić Še en udarec... Šport Nova poškodba Luke Dončića: "Ne bi smel igrati..."

Dončić se je poškodoval 15. novembra na tekmi z Denver Nuggets. Izpustil je naslednje tri tekme in nato manjkal še na srečanju z Memphis Grizzlies (4. december). Dallas je ob njegovi odsotnosti zabeležil izkupiček 0-4, črni niz pa je prekinil z zmago proti Oklahomi. Od izdatni podpori Treyja Burka se je še posebej izkazal Jalen Brunson

"Jalen je zelo dobro vodil igro. Tudi Trey se je odlično odrezal," je ocenil Kidd. "Počasi se privajajo na igro brez Luke. Tega nismo prav pogosto počeli. Brunson in Trey morata samo ostati to, kar sta. Ne pričakujemo, da se bosta spremenila v Luko. Morda sta za odtenek hitrejša od Dončića. Ker se ne moramo zanašati na to, da bosta Trey in Jalen počela vse tisto, kar za nas počne Luka, več stavimo na hitro kroženje žoge. To nam predstavlja velik izziv, vendar nismo prvič brez Dončića. Upam, da bomo našli način," je sklenil Kidd.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice