Šport > Košarka
3014 ogledov

Nova poškodba Luke Dončića: "Ne bi smel igrati..."

Luka Dončić Profimedia
Dončić in soigralci so izgubili v Indianapolisu, Luka pa si je ponovno poškodoval svoj gleženj.

Dallas Mavericks, moštvo slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, je v severnoameriški ligi NBA spet padlo pod 50 odstotkov uspešnosti. Trinajsti poraz v sezoni so Dončić in soigralci zabeležili na gostovanju pri Indiani, ki je bila boljša z izidom 106:93. Dallas je zdaj na lestvici zahodne konference na sedmem mestu.

Ljubljančan je bil blizu svojemu 39. trojnemu dvojčku v ligi, dosegel je 27 točk, devet skokov in devet asistenc, temu pa je dodal še blokado. Izgubil je tri žoge, kot vsa ekipa je bil nenatančen predvsem pri metu za tri točke, v osmih poskusih je bil uspešen le enkrat. Ekipa je vrgla 29 trojk, zadela pa le štiri.

To pa ni bil edini udarec za Dallas, saj je Dončić v drugem polčasu obnovil poškodbo levega gležnja, a je kreator igre Maverickov obračun proti Indiani vendarle lahko končal, resnost poškodbe pa bo bolj jasna jutri.

Luka Dončić NBA Šport Dončić pričakoval čustveno tekmo, dobil pa to

Dončić ima sicer resne težave z gležnjem že od 15. novembra, ko si ga je skupaj s kolenom zvil na tekmi z Denver Nuggets, od takrat pa je zaradi ponavljajočih se težav in bolečin izpustil že štiri tekme, Dallas pa je vse štiri tudi izgubil.

Pred obnovitvijo poškodbe sredi tretje četrtine je Dončić zbral že 23 točk, 8 skokov in 7 asistenc, medtem ko je do konca tekme ob vidnih bolečinah dodal le še 4 točke, 1 skok in 2 asistenci, tako da so bile težave zaradi gležnja več kot očitne.

"Ne bi smel igrati v četrti četrtini," je po tekmi pojasnil Dončić, ki je po zvinu gležnja več kot očitno šepal z bolečo grimaso na obrazu, a je vseeno zavrnil morebitno zamenjavo: "Nisem se dobro počutil, toda poizkusil sem ostati v igri. Bomo videli, kako se bo gleženj obnašal jutri," je stanje gležnja po tekmi razkril Dončić.

Naslednja tekma sicer Mavericke, in upamo da tudi Dončića, čaka v noči na ponedeljek, ko bodo zaključili cikel treh gostovanj s tekmo proti Oklahoma City Thunder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice