Šport > Nogomet
5423 ogledov

Kaj se dogaja? Neverjetno, zakaj so tokrat sodniki dosodili Dončiću tehnično

Luka Dončić Profimedia
Epska saga o Luki Dončiću in NBA sodnikih je dobila novo poglavje.

Res je, kar je pred dnevi rekel Jason Kidd, da se Luka Dončić nekoliko preveč prereka s sodniki ter da s svojo nekoncentracijo in tehničnimi napakami zgolj škodi ekipi.

Po drugi strani pa je tudi res in čedalje bolj očitno, da imajo NBA sodniki slovenskega košarkarskega zvezdnika na piki ter so do njega še posebej strogi in nepopustljivi.

Luka Dončić Le kaj počnejo? Šport Zato Lukovi navijači tako norijo nad vodstvom kluba iz Dallasa

Prav neverjeten je podatek, da je imel Luka v lanski sezoni izmed vseh igralcev v ligi drugo največ prodorov pod obroč (kjer se po navadi piskajo osebne napake), prav tako je v celotni ligi vodil tudi v odstotkih, v koliko napadalnih akcij svoje ekipe je bil neposredno udeležen, a kljub temu ni bil niti v prvi deseterici po številu dosojenih prostih metov.

Seveda smo, kar se tiče Luke in sodnikov, nekoliko subjetktivni, toda številke ne lažejo! Drugim košarkarjem sodniki piskajo prekrške, ki jih nad Luko preprosto spregledajo.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Povsem drugače pa je, kar se tiče tehničnih napak. Če Luka le grdo pogleda proti sodniku ali nasprotniku, je tu že tehnična napaka. Domčiću so tako v lasnki sezoni dosodili kar drugo največ tehničnih napak, več so ji dodelili le Dwightu Howardu.

In nič drugače ni bilo niti na tekmi proti vodilni ekipi vzhodne konference Brooklyn Nets. Luka je namreč dobil eno najbolj strogo dosojenih tehničnih napak vseh časov, katero kakšnemu LeBronu Jamesu ne bi nikoli piskali, prej bi jo celo dodelili nasprotnemu igralcu.

Luka Dončić NBA Šport Dončić blestel, vse je šlo po maslu, nato pa je odločal en met

Luka je namreč sredi tretje četrtine ob vodstvu za devet točk poizkusil z atraktivno asistenco med nogami Nicolasa Claxtona, ki pa je žogo z nogo odbil, nato pa Luki v obraz nekaj "zalajal", Dončić pa ga je čisto rahlo odrinil stran. In seveda nemudoma prejel tehnično napako.

Sodniki, počasi se malce umirite, kajti ljudje radi gledamo NBA košarko zaradi zvezdnikov kot je Luka, in ne zaradi vas, pa čeprav ste vse prepogosto v središču pozornosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice