Šport > Košarka
1204 ogledov

Dončiću to počnejo večkrat kot kateremukoli igralcu v ligi

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkar je strah in trepet nasprotnih obramb.

Luka Dončić je eden najboljših napadalnih košarkarjev v ligi NBA, česar se dobro zavedajo tudi njegovi nasprotniki. Posledično je mladi zvezdnik večkrat tarča grobe obrambne strategije, udarcev in provokacij.

Trenerji nasprotnih ekip so pred tekmami z Dallasom primorani obrambno strategijo graditi okoli Dončića v upanju, da jim bo uspelo omejiti njegov napadalni doprinos.

Slovenski organizator igre je zaradi svoje učinkovitosti vseskozi eden najbolj obleganih košarkarjev na parketu, kar potrjuje tudi uradna statistika. Po podatkih uradne spletne strani NBA.com je Dončić najpogosteje podvajani košarkar v letošnji sezoni lige NBA. 

Slovenec se v povprečju več kot 17-krat na tekmo znajde v položaju, ko ga ovirata dva obrambna košarkarja. Med prvo peterico največkrat podvajanih igralcev sta tudi Dončićev stari znanec Trae Young (14,1) in trikratni najboljši strelec lige James Harden (13,8). Celoten seznam si lahko ogledate TUKAJ.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice