Šport > Košarka
30226 ogledov

Veliki zvezdnik lige NBA: Dragić me je 'ubijal'

Luka Dončić, Damian Lillard Profimedia
Že na pripravljalni tekmi je dobil 'dobrodošlico'.

Damian Lillard se je v zadnjih sezonah prebil med največje zvezdnike v ligi NBA, v tej mu sicer ne gre po željah, njegove številke so nekoliko padle, v povprečju dosega 21.5 točke na tekmo, v minuli sezoni je zbral kar 28.8 točke na dvoboj. Košarkar Portlanda, ki ulovi še 4.0 skoka in podeli 7.8 podaje, je sicer izrazil nezadovoljstvo s spremembami pri dosojanju osebni napak. Če je v prejšnji sezoni na tekmo izvajal 7.2 prosta meta, jih v tej le še 4.5.

Lillard med elito sicer igra od konca leta 2012, da ga v ligi NBA čaka zahtevno delo, pa je spoznal ob prvem srečanju z Goranom Dragićem. Takrat je doživel pravo 'dobrodošlico' v najmočnejšo ligo na svetu.

"Bil sem novinec, igrali smo predsezonsko tekmo v Phoenixu, kjer je bil takrat prvi organizator igre Goran Dragić. Bil sem ljubitelj NBA lige in sem ga seveda že poznal, a nanj nisem gledal kot na primer na Chrisa Paula, Derricka Rosa, Derona Williamsa...Razmišljal sem o tem, kako bom igral proti njim. Dragića sem sicer spoštoval, nisem pa pričakoval, da bo to zame težek dvoboj," se je svojega vstopa v ligo NBA spomnil Lillard.

"Preprosto me je 'ubijal'. To je bilo prvič v mojem življenju, da sem se na parketu počutil povsem izgubljenega," je med drugim priznal zdaj 31-letni košarkar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice