Šport > Košarka
21638 ogledov

Trener ni prizanašal Dončiću: "S tem nam samo škoduješ"

luka dončić Profimedia
Trener Dallas Mavericks po visokem porazu z New Orleans Pelicans ni bil povsem zadovoljen z nekaterimi odločitvami njegovega prvega zvezdnika.

Dallas Mavericks so zavoljo katastrofalne predstave v obrambi morali v domačem American Airlines Centru priznati premoč New Orleanse Pelicans (107:91). Pelikani so se jim s tem oddolžili za poraz pred dvema dnevoma, ko so telički na gostovanju v Louisiani slavili s kar 139:107.

Luka Dončić NBA Šport Novo veliko razočaranje za Dončića, tako ne bo šlo

Luka Dončić ni odigral dobre tekme, čeprav je bil z 21 točkami najboljši strelec njegovega moštva. Ob zgolj 35-odstotnem metu iz igre in šestih zgrešenih poskusih za tri točke (0/6) je izgubil kar sedem žog, vpisal pa je tudi deset skokov in sedem podaj. Bolje se je odrezal na črti za proste mete, kjer je bil 78-odstoten (7/9).

jason kidd | Avtor: Epa Epa
Mladi Slovenec je bil tudi tokrat pogosto tarča podvajanja, pod košem New Orleansa pa je dobil tudi nekaj krepkih udarcev, vendar se sodniki za to niso preveč zmenili, kar je načelo njegovo potrpljenje.

Nezadovoljni Dončić se je na parketu pritoževal nad sodniškim kriterijem in se spuščal v besedne dvoboje z delivci pravice, zaradi česar ga je po tekmi posredno kritiziral tudi trener Dallasa Jason Kidd, ki meni, da bi se moral zvezdnik bolj osredotočiti na igro.

"Na takšen način ne boš dosegel, da bodo sodniki piskali v tvojo korist. Sodniki ne spreminjajo svojih odločitev. Tega se je treba zavedati. So trenutki, ko lahko govoriš s sodniki, kot na primer, kot je žoga mrtva. Ko je igra v teku, semo se pogovarjali o tem, da moramo izboljšati predvsem tranzicijo v obrambo. Če med igro lobiraš pri sodnikih, nam s tem samo škoduješ. Nekatere reči so pač pomembnejše. Kot ekipa moramo bolje razumeti, kdaj je čas za pogovor s sodniki. To ne velja samo za Luko," je povedal Kidd.

Dončić tem besedam ni oporekal. "Ja, 100-odstotno. Kidd ima prav. Tega ne smem več početi," je dejal Slovenec, glede agresivnega pokrivanja nasprotne ekipe pa dodal: "Mislim, da ste lahko sami videli. To je vse, kar bom rekel."

 
Komentarjev 1
  • marko345 16:24 04.december 2021.

    V žargonu je torej trener peljal Dončiča scat. Fant se bo moral mavadit, da s sodniki ni diskuje, če je ta potebna to opravi trener, pika.