Šport > Košarka
7051 ogledov

Novo veliko razočaranje za Dončića, tako ne bo šlo

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so znova razočarali navijače v domači dvorani. Tokrat so klonili proti Pelicans z 91:107.

Luka Dončić in soigralci so se le dva dni nazaj v New Orleansu pomerili s Pelikani in zlahka zmagali, zdaj pa je v Dallasu obe moštvi čakal nov obračun. Na zadnjem dvoboju je slovenski zvezdnik deloval suvereno, če odmislimo osem izgubljenih žog, in po prepričljivi predstavi in 28 točkah obsedel že v tretji četrtini. V zadnji ga Jason Kidd ni potreboval, moštvo iz Teksasa je slavilo s 139:107.

Pri Mavericks je tokrat sicer manjkal Kristaps Porzingis. Obe ekipi sta bili na začetku tekme neučinkoviti, prvi koš so dosegli domači po dveh minutah, minuto kasneje pa je Dončić samega na trojki našel Maxija Kleberja za 5:0. New Orleans je dvoboj odprl z osmimi zgešenimi meti iz igre, prvič so bili Pelikani uspešni tik pred polovico četrtine. Luka je na drugi strani zaporedoma nanizal šest točk za 11:4. Gostje sicer niso varčevali z udarci, po enem izmed njih, dobil ga je v obraz, je Slovenec za nekaj trenutkov obležal na tleh.

Igra je bila povsem raztrgana, napake so se vrstile na obeh straneh. Luka je tako v osmih minutah izgubil kar šest žog. Rezultat je bil tako zelo nizek, četrtina se je končala z 19:14, v sredo je Dallas v prvih 12 minutah na primer zbral kar 41 točk. Ob tokratni slabi predstavi obeh moštev se je povrh vsega poškodoval še Tim Hardaway Jr., ki je s kolenom trčil v koleno Treya Murphyja. Na videz je šlo za hujšo poškodbo, a se je THJ v igro vrnil že v prvem polčasu. 

Tudi druga četrtina se je začela s petimi zaporednimi točkami domačih za +10, a je bilo nadaljevanje slabše, New Orleans pa se je približal na 22:24. Ob tem izidu se je na parket vrnil tudi Dončić.

Gostje so kasneje celo prvič povedli na tekmi, a s štirimi zaporednimi točkami je odgovoril Ljubljančan in svojo ekipo vrnil v vodstvo pri 38:36. Tudi minuta odmora ni prekinila njegovega niza, po vrnitvi na parket je znova zadel met za dve točki, za delni izid 9:0 pa je s trojko poskrbel Kleber. Na glavni odmor so domači odšli s prednostjo 48:44. Luka je zbral 12 točk, 5 skokov in 3 asistence.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Drugi polčas je s košem odprl Dončić, a je bil to edini uspešen met Dallasa v šestih poizkusih. Pelicans so tako po dobrih treh minutah in pol povedli s 53:50, na polovici četrtine pa so po hitrem protinapadu zadeli za +5. Na drugi strani so se košarkarji Dallasa z Dončićem na čelu pritoževali zaradi nedosojenega prekrška nad Kleberjem. Kidd je bil prisiljen vzeti minuto odmora.

Posvet ni pomagal, gostje so še povišali prednost. Ta je pred zadnjimi tremi minutami četrtine znašala že ducat točk. Luka je v teh trenutkih že sedel na klopi. V zadnjih 12 minut igre je Dallas vstopil z zaostankom 68:79.

Začetek zadnje četrtine je bil znova slab za domače moštvo, Pelicans so s šestimi točkami poskrbeli za +17. Imeli so priložnost še za večjo prednost, a so zgrešili met za tri točke. Dončić je imel nato v treh zaporednih napadih na voljo šest prostih metov, zadel jih je pet za 73:85.

Šest minut in pol pred koncem je Luka podal za trojko Kleberja, ki je Dallas tako približal na -10. A že slabi dve minuti kasneje je New Orleans po uspešnem metu za tri točke Brandona Ingrama, ki ga je Dončić povsem spregledal ob igri v obrambi, povedel s 97:81. Mavericks tudi v naslednjih minutah niso uspeli priti bližje, postajalo je jasno, da bodo klonili proti eni izmed najslabših ekip v ligi. Dve minuti pred zadnjim piskom sirene je kapitulacijo podpisal tudi Kidd in na igrišče poslal rezerviste.

Dončić je zbral 21 točk (met iz igre 7/20, 0/6 za tri točke, 7/9 prosti meti), 10 skokov in 7 asistenc, prav toliko je imel izgubljenih žog. Jalen Brunson je dosegel 16, Kleber 13 točk. Pri Pelicans je bil znova najbolj učinkovit Ingram - 24 točk, 8 ulovljenih žog, 12 podaj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice