Šport > Košarka
4910 ogledov

Takšna so prva poročila o resnosti poškodbe najboljšega Lukovega soigralca

Kristaps Porzingis Profimedia
Latvijec že celotno kariero bije hudo bitko z najrazličnejšimi poškodbami.

Ko je pred leti v menjavi z New York Knicks izjemni Latvijec Kristaps Porzingis okrepil NBA ekipo Dallas Mavericks in se pridružil Luki Dončiću, so športni navdušenci širom sveta z nestrpnostjo pričakovali, česa bo na igrišču sposoben tandem dveh mladih košarkarskih superzvezdnikov.

Toda Latvijec je v klub prišel poškodovan in dolgo je trajalo, preden je sploh odigral prvo tekmo za Mavericke in kljub kar vzpodbudnemu začetku so se kmalu pojavile številne nove poškodbe, Kristaps pa je bil na igrišču le bleda senca dominantnega košarkarja iz New Yorka.

luka dončić Video Šport Občinstvo žvižgalo Dallasu, tako se je odzval Dončić

A stvari so se začele obračati na bolje... Porzingis je po dolgem času popolnoma zdrav opravil poletne priprave ter v sezono stopil pripravljen, kot že dolgo ne, kar se je kmalu pokazalo tudi na igrišču. Končno je postal tisto, kar so si navijači Dallasa ves čas želeli in zagotovo so prav Latvijčeve odlične igre eden glavnih razlogov za Dallasov uspešen začetek sezone.

Sicer je Porzingis zaradi poškodbe vmes že moral izpustiti nekaj tekem nove sezone, a se je po odsotnosti vrnil še boljši ter znova navduševal kot v starih časih. Prav zato je bila tekma s Cleveland Cavaliers tolikšen udarec za ekipo Dallasa. Ne le, da so utrpeli boleč poraz (114:96), temveč je moral Porzingis sredi drugega polčasa z zvitim gležnjem celo zapustiti tekmo, potem ko je doskočil na nogo Maxija Kleberja.

Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Navijače je tako po tekmi predvsem zanimalo, kakšno je stanje z njihovim drugim najboljšim igralcem in kdaj ga lahko spet pričakujejo na igrišču, saj je še vedno boleč spomin na tri tekme, ki jih je zaradi podobne poškodbe izpustil Luka, na kateri niso dosegli niti ene zmage, obenem pa so padli v črno serijo slabih rezultatov.

Mavericke namreč čakata obračuna z ekipo New Orleans Pelicans, najprej v noči na četrtek v Louisianni ter nato nekaj dni kasneje v Dallasu. Porzingis bo imel pred gostovanjem v New Orleansu zagotovo status "vprašljiv", saj so prvotne preiskave pokazale, da ni prišlo do nobenega zloma, temveč je gleženj zgolj zvit.

"Zvil si je gleženj. Posnetki na rentgenu so bili namreč negativni. Videli bomo, kako se bo počutil v prihodnjih dneh," je prve novice o stanju Porzingisa javnosti sporočil trener ekipe Jason Kidd. Iz Dallasa so še sporočili, da ni nobenih znakov, da bi kakšno poškodbo utrpelo tudi koleno, kot je bilo v primeru Dončića.

Luka Dončić Kakšna nemoč! Šport Luka Dončić do rekordnega trojnega dvojčka... Soigralci pa katastrofa!

Porzingisa so sicer tekom NBA kariere mučile številne poškodbe, povezane predvsem s koleni, ekipe pa so zaradi "krhkosti" košarkarja z njim pogosto ravnale zelo previdno, tako da bi se znalo zgoditi, da zgolj iz preventive Latvijec izpusti celo kakšno tekmo več, kot bi bilo potrebno.

Vsekakor pa si navijači Dallasa želijo, da bi se čim prej vrnil na igrišča, saj je letos zaradi težav s hrbtom že izpustil pet tekem, na preostalih štirinajstih pa je dosegal zelo dobre številke (19,6 točk, 7,9 skokov, 1,9 asistence, 1,6 blokade in 0,9 ukradene žoge) ter glede na prejšnje sezone izgledal kot prerojen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice