Šport > Košarka
40429 ogledov

Šef Dallasa: "V tem trenutku verjetno prodajajo Dončića"

Jason Kidd in Luka Dončić Profimedia
Lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban je v luči izjemne forme Kristapsa Porzingisa zavrnil namigovanja, da so v lanski sezoni resno razmišljali o njegovi prodaji. Dodal je, da so za tovrstne govorice v veliki meri odgovorna družbena omrežja.

Kristaps Porzingis je sinoči odigral še eno odlično tekmo v dresu Dallas Mavericks in svojemu moštvu pomagal do težko prigarane zmage nad Los Angeles Clippers.

Luka Dončić Vrnitev Dončića Šport Luka odličen, tekmecu ni pomagala niti nora trojka za podaljšek

Potem ko je v zadnjih štirih letih ogromno časa preživel v zdravniških ordinacijah in v rezervnih planih nekdanjega stratega Ricka Carlisla, je t.i. "Samorog" pod vodstvom novega trenerja Jasona Kidda naposled začel kazati predstave, vredne njegovega zvezdniškega statusa in 158 milijonov težke petletne pogodbe.

porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia
Ob zmagi nad Clippersi se je Porzingis ustavil pri 30 točkah, sedmih skokih, ukradeni žogi in blokadi ob 56-odstotnem metu iz igre in 40-odstotnem metu za tri točke. Zadel je tudi vseh deset prostih metov (100%). Še na sedmi zaporedni tekmi je dosegel najmanj 20 točk, kar je najdaljši niz v njegovi karieri.

"Počutim se odlično," je v pogovoru za NBA.com povedal Latvijec. "Telesno se tako dobro nisem počutil že zelo dolgo časa," je dodal in namignil, da so se mu z menjavo trenerja odprla nova obzorja. "Zasluge gredo trenerskemu štabu oziroma vlogi, ki so mi jo dodelili na parketu. Strategija bolj ustreza temu, kar sem imel tudi sam v mislih. Vsem nam je v skupnem interesu, da iz mene potegnemo najboljše," je dejal Porzingis, čigar besede se berejo kot kritika na račun Carlisla.

Glede sodelovanja z Lukom Dončićem je 26-letnik povedal: "Prepričan sem, da sva lahko eden najboljših dvojcev v ligi. To iskreno verjamem. Z Lukom več komunicirava, to je zelo pomembno. Začeli smo zelo dobro. Rad igram z njim. Težko je najti takšen talent. Vsem nam olajša delo na igrišču. S tem, kar počne, odvrača pozornost od soigralcev."

Dodal je, da se ob Carlislu nikoli ni počutil udobno. "Bilo je povsem drugače kot v New Yorku. Imel sem drugačno vlogo. Ko igraš ob košarkarju takšnega kova, kot je Luka, to vpliva na dinamiko igre. Moral sem se prilagoditi," je priznal center Dallasa.

Luka Dončić Vroče strasti Šport Luka med tekmo napadel tekmeca: "Si je*eno..."

"V tem trenutku verjetno prodajajo Dončića"

Ob poplavi poškodb, govoricah o slabih odnosih s slovenskim čudežnim dečkom in nezadostnih predstavah na parketu so se med navijači začeli krepiti pozivi k prodaji, vendar je vodstvo ostalo zvesto prvotnemu načrtu. Govorice, da se je Dallas že pogajal s potencialnimi kupci, je zanikal lastnik franšize Mark Cuban.

"To ne zdrži. Zakaj bi hotel storiti kaj takšnega? S takšnimi menjavami vedno samo izgubiš. Ko prodaš superzvezdnika, nikoli ne potegneš daljšega konca," je povedal Cuban in dodal: "Kristaps igra na nivoju All-Star igralca. Ves čas sem vedel, da v Dallasu še ni pokazal najboljše igre. Zdaj lahko sami vidite, zakaj ga nismo prodali. On je izjemen igralec in resnično dober fant. Z njim imam samo pozitivne izkušnje. Zakaj bi ga torej prodali? A to sta pač NBA Twitter in Mavs Twitter. To je pač tisto, kar počnejo. V tem trenutku verjetno poskušajo prodati Luko," je sklenil šef Dallasa.

mark cuban | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
  • silvester1 05:21 25.november 2021.

    Sedaj mora Dallas samo še dobiti pravega centra.to bi lahko bil Moses Brown

Sorodne novice