Šport > Košarka
9438 ogledov

Z enako plačo kot Dončić bo še tretjič izpustil celo sezono

Michael Porter Jr. Profimedia
Košarkar Denverja res nima sreče z zdravjem.

Članu Denverja Michaelu Porterju Jr. grozi, da bo še tretjič v karieri ostal brez skoraj celotne sezone. Košarkar, ki je z Nuggets pred to sezono podpisal maksimalno pogodbo in bo tako kot Luka Dončić pri Dallasu v naslednjih petih letih prejel 207 milijonov ameriških dolarjev, je zaradi težav z živcem v hrbtu odsoten zadnja dva tedna, vse bolj pa kaže na to, da bo moral na operacijo. S tem bi bila njegova sezona že končana.

Pri Denverju so z novo pogodbo pokazali veliko zaupanje v mladeniča, ki je v minuli sezoni le začel kazati to, kar so mu po začetku uspešne kariere, ko je bil izbran tudi za najboljšega srednješolskega košarkarja v ZDA, predvidevali strokovnjaki. V pretekli sezoni je tako Porter Jr. v povprečju zbral po 19 točk in 7.3 skoka na tekmo, ob tem je iz igre metal 54-odstotno, njegov met za tri točke pa je bil 45-odstoten. 

A zdaj so ga znova ustavile težave s hrbtom. Te so se pojavile takoj po izjemni srednješolski karieri, že na prvi tekmi v dresu univerze Missouri se je Porter Jr. poškodoval in nato izpustil skoraj celotno sezono. Zaigral je le še dvakrat. Prav zaradi tega so košarkarja, ki so mu pred težavami napovedovali, da bo na naboru 2018 izbran kot prvi, šele kot 14., 11 mest za Dončićem, izbrali Denver Nuggets. Ti so ga še pred prvo NBA tekmo poslali na novo operacijo, izpustil je tako celotno rookie sezono.

Michael Porter Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

Porter Jr. se je tako na parket po skoraj dveh letih odmora vrnil šele v sezoni 2019/20. Le osemkrat je začel v prvi peterki Denverja, v povprečju pa na 55 tekmah zbral po 9.3 točke in 4.7 skoka. Že v naslednji sezoni je skoraj podvojil svojo minutažo na nekaj več kot 31 minut in prepričal delodajlace, da so mu ponudili maksimalno pogodbo. 

Ob novih težavah se zdaj marsikateri navijač franšize iz Kolorada sprašuje, če je bila to pametna poteza. Vse več je namreč takšnih, ki dvomijo, da bo zdaj 23-letni igralec v nadaljevanju kariere zaradi poškodb hrbta zmožen prikazati vse svoje sposobnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice