Šport > Košarka
7427 ogledov

LeBron James ga je treščil s pestjo, izbruhnil je popoln kaos

stewart Print Screen
Superzvezdnik Los Angeles Lakers si je zaradi udarca s pestjo prislužil šele drugo izključitev v njegovi 19-letni NBA karieri.

Prvo ime severnoameriške košarkarske lige LeBron James je bil izključen (flagrant 2) na sinočnji temi z Detroit Pistons, ker je s pestjo v obraz udaril igralca nasprotne ekipe Isaiaha Stewarta. Slednji je prav tako moral predčasno pod prho, potem ko je poskušal račune poravnati s pestmi.

kristaps porzingis NBA Šport Dallas brez Dončića tone vse globlje

Košarkarja sta se v tretji četrtini srečanja zapletla v boju za odbito žogo po prostem metu Jeramija Granta, pri čemer je LeBron, očitno naveličan Stewartove grobe igre, zamahnil z roko in krilnemu centru Detroita prizadejal resno poškodbo.

Na prvi pogled se zdi, da ga je LeBron udaril s komolcem, a ga je dejansko v obraz zadel s pestjo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Kralj James" se je na nepremišljeno dejanje nemudoma opravičil, vendar se okrvaveljni Stewart za to ni zmenil. Napetost se je hitro stopnjevala in stvari bi kmalu ušle izpod nadzora, če ne bi vmes posegli drugi košarkarji na parketu ter člani strokovnih štabov.

Ko je že kazalo, da so se napetosti nekoliko umirile, je histerični Stewart še enkrat napel vse sile, da bi se prebil skozi maso ljudi in dosegel LeBrona, a so mu soigralci to uspeli preprečiti.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

lebron james | Avtor: Profimedia Profimedia
James je bil izključen zaradi nešportne osebne napake, medtem ko je Stewart moral parket zapustiti zaradi dveh tehničnih napak, ki ju je prejel zaradi norenja in poskusov fizičnega obračunavanja. S tehnično napako je bil kaznovan še košarkar LA Lakers Russell Westbrook, ker naj bi prilival olje na ogenj že tako napeti situaciji.

Trener LA Lakers Fran Vogel ni oporekal LeBronovi izključitvi, je pa poudaril, da je bil Stewart netilec spora. "LeBron je dobil udarec s komolcem v rebra, ki ga je poskušal odbiti. Pri tem je prišlo do nenamernega kontakta, ki je bil seveda vreden izključitve," je dejal.

Stewart in James se po tekmi nista pogovarjala z novinarji. Kot so sporočili Pistonsi, je Stewart zaradi posledic udarca potreboval pet šivov.

"V predelu očesa je dobil hudo poškodbo in imel je vso pravico, da je jezen. Kot sem že dejal, ne mislim, da je James umazan igralec, toda udaril ga je v obraz," pa je povedal trener Detroita Dwane Casey

Jezerniki so v času incidenta zaostajali za 12 točk, v nadaljevanju pa jim je uspel preobrat za deveto zmago v sezoni (9-9).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice