Šport > Košarka
94 ogledov

Derbi Vzhoda se ni končal po željah Miamija

Bradley Beal Profimedia
Washingtonu tekma večera z Miamijem.

Košarkarji Washingtona so v ligi NBA dobili dvoboj z Miamijem tesno s 103:100 in se povzpeli na drugo mesto v vzhodni konferenci. Obe ekipi imata zdaj po 11 zmag, eno manj od vodilnega Brooklyna.

Pri zmagovalcih je z 21 koši in devetimi podajami izstopal Bradley Beal, kar četverica košarkarjev pa je dosegla dvomestno število košev. Pri Miamiju, ki je v tretji četrtini vodil že za 16 točk in je v četrtek dobil medsebojni dvoboj na Floridi s 112:97, je bil z 29 točkami najboljši Jimmy Buttler.

Tekmo je odločila napeta končnica. Slabe štiri minute pred koncem je Miami vodil s 96:88, dve minuti in 15 sekund pred koncem pa sta bili ekipi poravnani na 96 točkah. Washington je nato povedel s trojko Spencerja Dinwiddieja, Miami pa se je približal na točko. Tekmo je v prid domačih nato odločil Kyle Kuzma, ki je v zadnjih sekundah zadel štiri proste mete, ne pa tudi zadnja dva, kar je Bamu Adebayu ponudilo zadnji med za izenačenje, a je zmaga ostala v prestolnici.

Bradley Beal | Avtor: Profimedia Profimedia

Na vzhodu je 11. zmago dosegel Utah, ki se je s 123:105 veselil uspeha v Sacramentu in se povzpel na tretje mesto na razpredelnici. Donovan Mitchell je na tekmi dosegel 26 točk, Rudy Gobert pa je 21 točkam dodal 14 košev. Pri Sacramentu je bil z 22 točkami najboljši Richaun Holmes.

Vse bolj razpoloženi so v ligi košarkarji Bostona, ki so s 111:105 premagali Oklahoma City Thunder in dosegli peto zmago na zadnjih sedmih tekmah, četrto zaporedno na domačem parketu. Izstopal je Jayson Tatum s 33 koši, Nemec Dennis Schröder jih je proti svoji nekdanji ekipi dodal 29.

Uspešni so bili tudi branilci naslova Milwaukee Bucks, ki so s 117:108 ugnali Orlando Magic, razlika pa bi bila lahko tudi večja, saj je Milwaukee v zadnji tretjini vodil že s 25 koši razlike. Giannis Antetokounmpo je za zmagovalce zbral32 točk in 20 skokov.

New York je s 106:99 ugnal Houston in Teksašane prikoval k dnu, saj so doživeli 15. poraz na 16. tekme sezone.

Moštva s slovenskimi košarkarji so v soboto počivala, vsa tri pa bodo na delu v nedeljo. Dallas Luke Dončića gostuje v Los Angelesu pri moštvu Clippers, Denver Vlatka Čančarja bo gostoval v Phoenixu v Arizoni, Goran Dragić s Torontom pa v Kaliforniji pri vodilni ekipi lige Golden State Warriors.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice